Екологи краю борються з самовільним водокористуванням

5
0

Держінспекторами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області проведено позапланові перевірки суб’єктів господарювання Рахівського району на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони водних ресурсів.

В ході перевірок на 5 об’єктах рекреаційно-туристичного призначення на території полонини Драгобрат виявлено факти самовільного забору поверхневих вод без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог Водного кодексу України. Об’єм зафіксованого самовільного забору води становить від 35 м3 до 60 м3, оскільки це невеликі бази відпочинку, які працюють, в основному, тільки в зимовий період року. 

Інспекцією згідно Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, затвердженої наказом Міністерства екології та природних ресурсів України №220 від 30.06.11р.,  проведено розрахунки та виставлено 5 претензій  на загальну суму  2306,60 гривень. 

В разі відмови від добровільного відшкодування шкоди Інспекцією буде подано позовні заяви до суду щодо примусового стягнення суми заподіяних збитків.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також