Екс-голову словацької прикордонної поліції у Собранцях визнали винним у хабарництві

12
3

Спеціалізований кримінальний суд у вівторок визнав колишнього голову прикордонної поліції в м. Собранце Мирослава Ухнара винним у хабарництві. За гроші він видавав дозволи на пільговий перетин словацько-українського кордону.

Екс-поліцейському присудили загальний строк позбавлення волі на три роки з відстрочкою на чотири роки. У той же час звинувачений зобов'язаний перебувати під пробаційним наглядом та сплатити штраф у розмірі 2500 євро.

Суд звільнив Мирослава Ухнара з-під варти. Проте рішення може бути оскаржене як обвинуваченим, так і прокурором у Верховному Суді Словацької Республіки.

Слід зазначити, що суд визнав екс-поліцейського винним ще у червні 2017 року. Тоді його засудили на 6-ть років ув'язнення і відправили за грати. Проте Верховний суд скасував вердикт.

У минулому Мірослав Ухнар очолював Управління прикордонної поліції Собранце.

За інформацією прокуратури, Мирослав Ухнар за грошову винагороду видав дозволи на пільговий перетин словацько-українського кордону в період між 2006 і 2010 роками, незважаючи на те, що не мав такої компетенції. Також, згідно з вироком суду, у 2009 році він отримав хабар від людини, яка бажала влаштуватися до поліції.

Також підсудний підписав неправомірний колективний договір зі страховою компанією, в результаті чого постраждало 84 його підлеглих, яким не було виплачено жодних компенсацій.

Нагадаємо, нещодавно румунські прикордонники знайшли 12 тис цигарок, які залишили на березі Тиси закарпатці.

Коментарі

ГЗ
гаврило з очіреді на КПП

я го знаву мене ймили у Кричаві на ріхлості 120 ,заплативім "штраф" у Нонстопі всьо чікі, пустіть чоловіка думу од жоні і дітьом.

КЙ
кочало йовжі йовжійович

завто што пущав без очереди. практично ни зашто. наші лиш на ужгороді пущавуть без очереди. по звонку. на контролі

A
Audi100

Я сього не помню шось

Читайте також