Експерт: Більшість, яка обрала Рівіса, скріплена близькістю до владної годівниці

5
7

Керівник Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко прогнозує нестабільну роботу Закарпатської облради 7 скликання.

– Обрання Михайла Рівіса було очікувано. Спрацював давній, ще радянський принцип могутності адмінресурсу. Сконцентрувавши всі важелі – адміністрація, президентська вертикаль, фінанси – влада протиснула свого кандидата. І в загальнополітичному контексті це є перемога бюрократії. Бо що в нашому випадку об’єднує «Опозиційний блок», «Солідарність» і «Відродження»? Це близькість до владної годівниці. І цим вони спокусили партію угорців, – пояснив політолог.

– Я думаю, тут були різні важелі – і залякування певною мірою, і підкуп. Але в будь-якому випадку це є спокуса. Вони змушені були вибирати між ризиком, опозиційністю, де завжди некомфортно, особливо  бюрократії, бо це не її місце, і наближенням до влади. Тому такий результат, – додав Віктор Пащенко.

Експерт назвав нову більшість в раді адміністративною та такою, що не призведе до стабільної роботи облради:

– Ця більшість не має перспективи з жодної точки зору - ні економічної, ні ідеологічної, ні потенційного розвитку, бо вона ситуативна і скріплена близькістю до годівниці. Тобто можна вважати, що це «піррова перемога» як на Закарпатті, так і в цілому по Україні, де дуже високими темпами відбувається реставрація привладної бюрократії, – наголосив він.

– Робота ради буде нестабільною. Крім того, що вони ділитимуть між собою ліцензії, дозволи, землю, певні преференції, ця більшість іншого не спроможна створювати, це не є креативна частина суспільства. Дуже швидко там почнеться «гризня» всередині. Поки вони мають підтримку адміністративної вертикалі, вони будуть триматись, але це не є та продуктивна сила суспільства, яка може його тягнути вперед і розвивати, – підсумував Пащенко.


Читайте також:

Рівіса обрали головою Закарпатської обласної ради VII скликання

Голосувати за Рівіса КМКС переконали нардепи від «ширки» Лунченко та Ланьо (ФОТО)


Mukachevo.net

Коментарі

П
Патріот

Аналіз політичних подій та явищ у вище вказаній статті є об'єктивним!!! Іншого очікувати від угорців було б і не логічно, оскільки затягувати весь цей цирк вже було нікуди!!! Тому і правильно поступив Пейтер Ч., що підтримав напрямок руху до реального вирішення проблем....

СГ
слаба годівниця у єц

:) :) :)

ДП
до Петра

Ви п.Петро,вибачте,з дуба упали,що називаєте Москаля політиком з великої букви!!!Як можна так його назвати ,після тих матюків,образ закарпатців,вульгарщини,неадекватної поведінки у сесійній залі?Це невихований пенсійний міліцішта,який ганьбить і закарпатців,і Порошенка!А зрадники мадяри,на чолі з Ч.Пейтером,винищувачем елітних корів,злодієм,ще розберуться!!!

ІІ
ІВАН Іванович

Пане Пащенко і тут гроші заробляєте. Ви вже всім так набрехали, під час виборів брали гроші від Солідарності тепер знову у Балоги.

В
виборець

добре што не екс мера Мукакчова Лендела Золія, того щи шаровика і брехача, який роками із своїми вівцями депутатми обманювали мукачовців, махльовали із бюджетом, розкрали землі і майно громади, та всьо не перерахуєш, што тоті ушиткі бюджетники депутати робили беспредел.

П
Петро

Москаль політик з великоі букви, поставив клан на місце, а Пащенко дітвак коло мукачівськоі кормушки, експерт ))))

М
мукачівець

Не буде Москаля не буде й цьої коаліції.

Читайте також