Експерт: Князєв «поборов» контрабанду на Закарпатті, тепер «візьметься» за бурштин

9
8

Керівник Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко у коментарі для Mukachevo.net розповів про можливі причини кадрових змін в закарпатській поліції та подальший розвиток подій.

– Князєв, скоріш за все, персонаж внутрішньої кадрової обійми Авакова. Чому його переводять на Рівненщину? Тому що Князєв – довірена особа Авакова, який не має великого вибору, є відносно новою людиною в МВС, Аваков – не професійний правоохоронець чи юрист, і в нього нема багато людей,  яким можна довіряти. Це справа делікатна, бо є багато речей, які МВС не хоче робити публічними. Так було на Закарпатті, коли дров наламав Шаранич. Так є і в Рівному, де старе керівництво міліції не могло не знати про безчинства з бурштином. Тому його направляють туди як нову людину, але щоб розібратись і щоб все це не вийшло назовні, – пояснює експерт.

– Але дуже цікаво співпало – вчора вийшов сюжет «Інтера» про бурштин, про введення туди нацгвардії, і там йде мова про призначення нового керівника Князєва, який навів порядок на Закарпатті і зробить це тут. І одразу ж дають новий сюжет – на Закарпатті почався новий сезон контрабанди, про перевезення контрабанди гелікоптером тощо. Це якось показово-анекдотично, зрозуміло, що наведення порядку це прості слова, які не мають відношення до реальності. Ні Князєв, ні Москаль жодного порядку не навели. Але за внутрішньо-кулуарними критеріями Авакова, Князєв його людина, яка «не виносить сміття з хати», – каже Пащенко.

– Важко прогнозувати хто займе місце Князєва. Будуть намагання зберегти статус-кво. Оскільки Москаль, на відміну від Авакова, досвідчений «мєнт», думаю він намагатиметься поставити когось свого. Можливо, це буде хтось з заступників Князєва, або людина Москаля. Хоча не відомо чи взагалі Москаль залишиться, бо у травні за новим законом про держслужбу він має залишити посаду, – додає політолог.

Нагадаємо, що рішення про переведення Сергія Князєва у Рівне з’явилося вчора після обіду. За інформацією джерел Mukachevo.net, найбільш імовірним новим очільником закарпатської поліції стане очільник львівської державного університету внутрішніх справ Віталій Середа.

Mukachevo.net

Коментарі

Р
рок

Про одставку Москаля, то вилами по воді писано. Бо у сюй державі об конституцію ноги уже лем лінивий не утирать.

ДT
до Team

Team, думаю всі все зрозуміли, але переший абзац (навіть не знаю як так сказати, щоб нікого не образити) говорить про те, що експерт сам не знає, про що говорить.

T
Team

Ви не зрозуміли,експерт мав на увазі в переносному сенсі "побороли".

ЗВ
Закарпатський ведмідь

Хахаха! Це що, жарт до 1 квітня, який надійшов від пана "експерта" з запізненням?

L
Lb

Та єто он утрений стояк поборол

ДС
до Сергія

а спочатку прочитати текст, а потім коментувати - слабо?

Ж
Жорік

Та Пащенко тіпа зафіглював що побороли

С
Сергій

Контрабанду тільки побороли у хворій уяві експерта!

Читайте також