Експерт: найбільший пластиковий затор Закарпаття наразі ліквідувати неможливо (ФОТО, ВІДЕО)

11
11

Журналісти Mukachevo.net разом з екоактивістами спробували знайти сміттєвий острів з пластику, що утворилась на річці Латориця.

Сміттєві острови з пластикових пляшок та іншого непотребу кілька разів в році з'являються на річках Закарпаття. Проблема не нова, та вирішити її поки що нелегко.

Черговий острів зі сміття утворився на річці Латориці поблизу села Вінкове Мукачівського району. Пляма з пляшок, гілля, пакетів та іншого сміття зупинилась на річці через велику тополю, яку вирвало з корінням.

Раніше, Mukachevo.net показувало, як виглядав сміттєвий острів минулого тижня. Зараз острів діаметром кілька метрів побачити можна тільки з квадрокоптера.

Тож і позбутися проблеми, навіть за допомогою спеціальної техніки, зараз неможливо. Дістатись до сміття проблематично через високий рівень води.

Екоактивіст Віктор Бучинський розповів, що ліквідувати проблему можна тільки коли рівень води впаде.


Активіст також сподівається на підтримку влади, адже на даний момент лише організація PET.KUPA з Угорщини попередньо заявила про свої наміри у допомозі.

Угорські колеги регулярно влаштовують перегони на човнах, виготовлених з виловлених у Тисі ПЕТ-пляшок. Переважно це побутове сміття, яке приносить водою з України та Румунії.

Нагадаємо, нещодавно на Боржаві прибрали затор з ПЕТ-пляшок за 187 тис гривень з бюджету Берегівського району.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ДЫ
до Ыстика

Хворий оліню! Таких нехарних газдовів, як місна бикота - тяжко знайти! С*руть біля свого порога, рубають ліс , а потім скиглять, що їх заливає вода.

М
майдаун

нам треба сталіна! Він би усіх, у кого машина ліпша за жигуль розстріляв, у кого хижа має більше 7кв.м на мешканця,иконфіскував,иавать заселив циганів, а їх родичів (кого розстріляв), посадив на 10 років. А сміття...? Х з тим сміттьом, главноє процес би пішов...понашинськи....помацкальськи

Д2
до 22:36

Менджуле, не придурюйся, мусорометальнику русинський. Туристи за русунами-яфинярниками щороку гори і потічки прибирають. Якби не вони - гори сміття після русунських дристократів були б вищі за Монблан.

Т
туристи

Ми то робимо . Приїхали - поїхали . Наср@ли - притоптали . Шкода , що кожнорічної п'янки вина не буде , а то б побачили , що таке Україна.

В
Вітя

Самі люди ми робимо зло, і буде скоро кінець всьому, земля поверне, зригнне нас і наше сміття, і буде нам зле...

В
Вітя

Ви дибіли? Є ж вагон військових частин, 10 хвилин і цього не буде, але є одна Дуже велика проблема то наші люди що то кидають сміття, якщо бастувати за газ ми всі можемо, то чому всі разом не приберемо сміття? На Закарпатті люди само більше продажні чим в усьому світі, кожний за себе, якщо ж газ, електрик, бензин дорогий, а плюс ще платять то давай ще і дороги закриємо, так ж ще буде веселіше)))) а за собою прибрати або хоча б не мусорити то уже нам далеко... Жаль але у нас треба Піночета, або хоча б Сталіна із Гітлером, бо нашим людям не водить не Балога, не Петров, не Зеленський, даже путін покакаєся

В
верховиниць

не брешіть, ош у селах люди не харні. Я уже ся перебрав у варош. І май люблю сміятися, коли мичу сміття з балкона, а сусіди ругаються. А я лем єдно кажу "а што ми зробиш?". За рукоприкладство у тюрьму посажу, кіть сміття мми под двирі покладете, то за хуліганство заплатите. Нико мені нич не зробить. А я бички мичу людям на голову, стрижуся, і з балкона спецом мичу волося сусідам, коли ті з машини виходять, аби не лем на голову, но і у машину залитіло. Так смішно ругаються! І діточок учу, шо у нас димократія, і они мають право бути верховинцями.

С
С

По селам дуже нехарні люди жиють.

Р
риба

Літом лиш у Сускові, на березі Латориці, бидло лишало після себе гори мусора! А пак, у неділю у церкві божилося і указувало другим, таким-же, які вони порянні і набожні! Свині нехарні! Учіть дітей елементарній повазі до природи і до ближніх, бо росте такеж бидло!

Р
РУСИН

Тать які ще заперевальні - то місна аристократія , КОРІННЕ НАСЕЛЕННЯ показало свій рівень культури .

Ы
Ыстык

То Лем заперевальні таку нехарь валовшні робити

Читайте також