Експерт назвав, хто очолить закарпатський Єдиний Центр

6
2

Керівник Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко прокоментував ймовірні зміни в керівництві обласного осередку політсили, конференція якої пройде найближчими вихідними.

– Перш за все, варто сказати, що ЄЦ є суто регіональною партією, яка так і не вийшла на загальнодержавний рівень і, думаю, наступного року не має такої мети, бо виборів загальнодержавного рівня не планується. Зараз на обласному рівні це найвпливовіша партія. Єдиним більш-менш потужним конкурентом їй була Партія регіонів, яка тепер фактично зникла з закарпатського політичного простору. Всі інші партії, такі як УДАР, Народний Фронт, Батьківщина навіть близько не мають таких сильних місцевих структур, утримуючись за рахунок популярності київських лідерів. Тому, безумовно, на осінніх місцевих виборах Єдиний Центр буде фаворитом, – наголосив Віктор Пащенко.

На думку експерта, хто б не був головою закарпатського осередку, його фактичним керівником є і буде Віктор Балога, а виконавцем апаратної роботи залишиться Володимир Шкріба.

– Іван Балога очолював закарпатський ЄЦ, бо Віктору було трохи не до того. Найімовірніше, тепер керівник буде змінений. Іван Балога зараз більше часу проводить в Києві, а ще є причетним до провалу ЄЦу в Ужгороді, бо Трикур був саме його людиною. Це все може стати причиною його заміни, ну і партії потрібен голова, що зараз більше часу проводить безпосередньо на Закарпатті. Можливо, це буде Андрій Балога. Однак, він не дуже хоче поки входити в політичні справи, тому може і відмовитись. Ще один варіант – той же Володимир Шкріба, – спрогнозував Пащенко.

Чутки про те, що осередок може очолити Володимир Чубірко, Віктор Пащенко прокоментував так:

– Чубірко є людиною Івана Балоги. Він тепер має солідну посаду, але на нього не буде робитись велика ставка в ЄЦі. Він залишиться головою облради до наступних виборів. 

Нагадаємо, що на засіданні обласної ради у п'ятницю, 6 березня новим керівником фракції Єдиного Центру став Андрій Балога

Мукачево.net

Коментарі

0
007

дякую!

С
СМ

Шкріба це для ецу більш прийнятна фігура людина не скомпроментована і не замішана у різних корупційних схемах і народ закарпаття може спокійно сприйняти цю фігуру.

Читайте також