Експерти: Через рішення ВАСУ Україна може отримати від ЄС "жовту картку"

15
4

"Жовту картку" від Європи може отримати Україна за підсумками рішення Вищого адміністративного суду з позбавлення депутатських мандатів Павла Балоги та Олександра Домбровського - заявляють вітчизняні політичні експерти.

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко прогнозує, що для європейських політиків дії ВАСУ стануть черговим доказом вибіркового правосуддя. А сумнівне суддівське рішення може призвести до загострення політичної кризи в країні. За словами політолога Володимира Фесенка, виправити ситуацію може швидкий розгляд справи Конституційним судом України, або ж ВАСУ скасує ухвалену постанову.

Олександр Черненко, голова Комітету виборців України: "В будь-якому разі, як би не пішов далі розвиток подій, це рішення створило небезепечний прецедент. Це буде чергова "жовта картка" з боку Європи, тому що тут і вибіркове правосуддя, і неправочинне правосуддя - все, що завгодно".

Вадим Карсьов, директор Інтитуту глобальних стратегій: "Наяву - правовий юридичний глухий кут. Рішення - тупе, тому все заходить тут у тупик". 

Коментарі

В
Ваш

Ци ся снило Паші коли, што вун може стати каменем притновенія на історичнім путі розвитку держави Україна, або гарантом об"єднання її з Європою. Ну чим не Петро-І? Історическа лічность.

Г
Гуцул

Через те що Риги тепер витворяють вони дуже скоро пожнуть Бурю яка іх змете із землі Украінськоі навіки На Данецьку Рассею

А
Анчар

За малим рахунком мені все одно, хто буде депутатом від Хуста та Іршави. За великим - не все одно, у якій країні я живу. Беззаконня стало звичною річчю. Не розумію тих, хто захоплюється цим беззаконням.

Ч
читач

Карасьов хай скаже що ще сонце не встане завтра.

Читайте також