Експерти: головна зброя Орбана - це популізм та радикалізм

14
14

Єдині, хто можуть зрівнятися з Фідес у цьому - крайньо-радикальна партія Йоббік.

- Своїми антиєвропейськими гаслами та оскарженнями норм ЄС, націоналістичною агітацією проти сусідніх країн, Орбан тримає своїх прихильників в стані постійної бойової готовності, - пояснює угорський журналіст Аттіла Ара-Ковач у коментарі Німецькій Хвилі.

Водночас, як зауважують експерти, протягом останніх 4 років Віктор Орбан провів справжню ревізію еліт, в рамках якої на ключові посади у апараті, громадському секторі та навіть ЗМІ, прийшли його прихильники. Хай і під супровід гасел засудження - цензура, тощо.

- Значна частина населення живе в постійному страху перед Орбаном і його системою, наприклад державні службовці, які бояться втратити роботу або підприємці, які можуть позбутися державних замовлень, - зауважив Аттіла Ара-Ковач.

Варто звернути увагу на ще один електорат Фідес та Орбана - це маргінали, бідняки. Приблизно третина десятимільйонного населення Угорщини живе в бідності. Але правлячій партії та уряду вдається перекласти відповідальність за це на глобалізацію та транснаціональні корпорації, й створити запит на уряд сильної руки, в стилі якого і намагається діяти команда Орбана. Скажімо, вони оголосив "війну зростанням комунальних платежів", і хоч завдяки вкрай сумнівним рішенням з точки зору захисту права власності, змогли кілька разів знизити ціни на газ, електроенергію, воду та інші комунальні послуги. Це відбулося завдяки націоналізації низки компаній у профільних секторах.

Довідково:

  • Фідес - Fidesz; абревіатура від FIatal DEmokraták SZövetsége, «Союз молодих демократів» - створена 30 березня 1988 року. Одним з її співзасновників був саме Віктор Орбан.
  • До влади в Угорщині праворадикальна та націонал-консервативна партія прийшла за підсумками минулих виборів. Як прогнозують соціологи, саме за Фідес проголосує більшість угорців і на парламентських виборах 6 квітня. Можливо навіть 2/3.

Коментарі

О
Олег

ДА МІхалков читає те що вже давно відомо багатьом людям які думають головою!

О
Орбі

Орбан привів до влади еліту корінної нації і, головне, обмежив вплив паразитичної Федеральної системи США. Саме з цим пов"язані його успіхи. Саме тому його ненавидять глобалісти та дерьмократи. Він проводить політику близьку за своєю суттю до політики Лукашенка. Це другий прецедент в Європі, який підкреслює згубність шляху ЄС.

З
Закарпатец

НАСТОЯТЕЛЬНО РЕКОМЕНДУЮ ПОСМОТРЕТЬ И ТОГДА ПОГОВОРИМ КТО ИДИОТ А КТО ПОДЛЕЦ I I V http://www.youtube.com/watch?v=DxfhxP4LGLo Взгляд на Украину из Литвы

У
Угорець

Аттіла Ара-Ковач ненормальний. Які ще націоналістичні заклики проти сусідніх країн? Цим займається "Йоббік" - яких і так ніхто не слухає.

З
закарпатцу

ты не идиот, ты хуже.

Я
я

Орбан молодец, нам бы такого правителя, хотя б в Закарпатье.

З
Закарпатец

http://www.youtube.com/watch?v=DxfhxP4LGLo Взгляд на Украину из Литвы

I
Istvan

http://beszelo.c3.hu/cikkek/zsidonak-lenni-besszarabiaban%E2%80%A6

I
Istvan

Позицию Аттилы Ара-Ковача полностью можно понять, так как он жид...

:
:)

зайдіть на фб орбана та будете здивовані, щомісяця або закладує камні на нові заводи або відкриває нові у кожній області! їздять по світу та за руки інвестора ведуть туда, а наші кіряють з держави!

П
порост

Результати виборів все (і всіх) розставлять по своїх місцях.

000-13 РР

В Угорщині вартість електроенергії, газу та послуги комунальних послуг впали до 15%.крім того вони відділи весь довг МВФ і відказались від їхніх послуг. Орбан постійно бориться з "шишками" ЄС.но...в нас поки що все повністю навпаки як у них.просто Угорщину не рокрадали 23 роки так як у нас.а тепер щось зроби з 0.

P
pisto

тоди як у нас ціни на енергоносії поднімавуть у них ціни падуть

000-13 РР

На відміну від наших популістів та радикалів Орбан багато чого і зробив.

Читайте також