Експерти пояснили чим страшне радіоактивне опромінення

11
0

Директор відділення радіотерапії IEO, Європейського інституту онкології в своєму інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera відповів на деякі запитання, пов'язані з реакцією людського організму на радіоактивне опромінення.

Той факт, що в даний час в Японії після аварій на АЕС населенню роздають препарати, що містять йод, лікар пояснив таким чином: "щитовидній залозі потрібен йод, і, щоб виключити можливість вбирання нею радіоактивного, дуже небезпечного йоду, слід приймати йодні таблетки, щоб зменшити ризик виникнення пухлин. Це профілактичний захід ". 

"Якщо людина піддалася невисокій дозі опромінення, виникає загроза захворювань: на лейкемію - протягом п'яти років, на рак - через 10-15 років. Але розвиток цих хвороб не є автоматичним і обов'язковим наслідком радіоактивного опромінення", - наголошує лікар. 

"Діти і ембріони відносяться до групи найвищого ризику, оскільки радіація може привести до мутацій у ДНК. Клітини дитячого організму швидко оновлюються, і пухлина може рости дуже швидко", - пояснює фахівець Європейського інституту онкології. 

Нагадаємо, вчора Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликала не приймати самостійно препарати йоду у зв'язку з аваріями на японській атомній електростанції Фукусіма-1. Приводом для такого заклику став зростаючий попит на таблетки йодиду калію та інші препарати йоду, через який запаси цих ліків на складах тихоокеанських і деяких інших країн практично вичерпалися. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також