Експерти прогнозують бензин по 11 гривень

6
0

Перший місяць весни принесе автомобілістам неприємний сюрприз у вигляді подорожчання бензину. Ціна пального з високою ймовірністю може підскочити до 11 гривень за літр, вважають експерти.

 

Аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко каже, що наразі на ринку є український бензин, закуплений за старими цінами, але його вистачить максимум на пару тижнів, а далі ціну встановить імпорт.
 
"Через зупинку Лисичанського НПЗ немає стримуючого фактора, - тому ціна звичайного А-95 в 11 гривень/літр і вище до кінця березня цілком реальна",- сказав він.
 
Уже зараз ціни на багатьох заправках Києва підскочили в середньому відразу на 10 копійок. Основна причина - підвищення світової ціни на нафту, вона піднялася на 10 доларів у січні і ще на 9 доларів в лютому, досягнувши 125 доларів за барель.
 
На думку заступника директора НТЦ "Психея" Геннадія Рябцева, гранична ціна звичайного А-95 може збільшитися за місяць максимум до 11,30 гривні / літр.
 
"Швидкому стрибку може завадити лише падіння попиту, тому реальніше за все, що буде повільне підвищення за місяць на 30 копійок / літр",- вважає фахівець.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також