Експерти прогнозують ще більше подорожчання палива в Україні

15
5

Ціна бензину в Україні, а відповідно і на Закарпатті прямо залежить від світової ціни на нафту.

Нагадаємо, сьогодні у Нижніх Воротах на трасі Київ-Чоп водії перекривали трасу на знак протесу через дорогу ціну на паливо.

За останні кілька тижнів ціна на бензин, дизпаливо та газ значно зросла. Але, як прогнозують експерти це ще не кінець.

За словами екс-глави «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України» та експерта паливного ринку Леоніда Косянчука, нинішні і без того рекордні цінники можуть ще більше зрости.

Леонід Косянчук Мінфіну пояснює, що ціна на паливо в Україні зросла через світову ціну на нафту.

— Навіть внутрішні виробники нафтопродуктів формують ціни за імпортним паритетом і ніколи не поставляють на ринок свою продукцію дешевше імпортної. Як правило, звіряються з прайсами Білоруської нафтової компанії, а та виставляє свої ціни за світовими котируваннями, — говорить експерт.

А саме причиною подорожчання експерти називають скорочення поставок на світовий ринок іранської нафти.

Враховуючи всі фактори аналітики сміливо прогнозують те, що вартість нафти у наступному році може зрости до 100 доларів за барель.

— Не знаю, скільки тоді буде у нас бензин — по 40 або може по 50 грн., — говорить Косянчук.

Разом з тим, така цінова пропорція дійсна, якщо курс гривні до долара буде залишатися стабільним.

— Кожна додаткова гривня в курсі долара — це ще плюс 85-87 копійок на літрі бензину та дизеля, — розповів Косянчук, - Якщо курс до кінця року досягне, наприклад, 30 грн./$, як це, власне, і закладено в бюджеті, то автомобільне паливо подорожчає ще, як мінімум, на 1,2 грн./л.

Коментарі

H
Hj

Нохат. Краще б миротворці економіку піднімали б, а вони лише списки вміють писати. То кара божа із-за миротворців, бо пристали до осіб з другим паспортом.

А
Авто

В Чехії не скаче ціна,в Мадярщині тоже,лише в українських бандитів ціна завжди іде наверх,під різними поводами.То доллар,то нафта,то акцизи.....Але коли доллар,нафта падуть в ціні,то тоді вже бензин не привязаний до них.Просто нагло луплять ціну,уже не соромлячись!

ДГ
До г@ндона 16:33

Ти гною короставий,лем ти в копони мува!?Вжесьте намувили до жебрачі,чорти заперевальні!

С
Сергей

А помните слова, нефть вниз акциз вверх, нефть вверх -акциз вниз . Этим регулировали цены. Теперешние только помнят что было два часа назад.

ДР
до редакції

тать позирайте мало за студентами: "Ціна бензину на україні, а відповідно" - не лем "на", а ще й з малої букви

Читайте також