Експерти стверджують, що в Ужгороді газ відповідає всім нормам (ВІДЕО)

13
4

Газ, який відібрали Івано-Франківські фахівці у квартирі побутового споживача в Ужгороді – відповідає нормам, журналістам 21 каналу надіслали результати перевірки.

Але питання звідки ж жовто-червоні язички полум’я залишається актуальним. Незалежний експерт, який проводив дослідження переконує, причин може бути кілька: нечищені форсунки, старі труби або сила тиску з якою подають газ.

З магістральних газопроводів, газ поступає з тиском 2 атмосфери, у ГРП, його понижують до середнього і низького, – це близько 200-т міліметрів водяного стовпчика.

В Ужгородському районі працює 68 таких газорозподільних пунктів. Цей обслуговує новий район. Рівень тиску перевіряють щотижня. Тож, газовики наполягають, проблеми безпосередньо у споживачів: забиті форсунки, ізольованість приміщення від постійного потоку кисню у місце згорання газу, або якість труб.

Та якщо всі ці умови вдома виконані, і підозри залишаються – газ можна перевірити на якість. У Закарпатті спеціального обладнання для відбору зразка у споживачів немає, тому перевірку можна замовити з Києва або Івано-Франківська. У останніх така послуга коштує півтори тисячі, та з дорогою і транспортуванням техніки – виходить 7 тисяч гривень. У разі ж виявлення невідповідності газу нормам, – оплачувати будуть газовики.

Коментарі

П
Правда

вартість газу підняли з розрахунку на те, що збільшиться видобуток українського газу за рахунок розробок нових родовищ. і знову брехня від влади. за 2 роки укргазодобування нічого не збільшило і не розробило, а нас як лохів знову жидня розвела. слава яйценюхові,гройсманам,вальцманам і т.д.....

І
Іван

Середньозважена нижча теплота згоряння природного газу, що подається Споживачам України, становить більше 8200 ккал/м3 (при нормі стандарту 7600 ккал/м3). А що експерти наміряли?

О
овод

2016 рік, 2-ох кімнатна квартира - використовувалося 130-160 кубів газу, тепер 300. Пи,,,де шановні спеціалісти, і люди про це знають, бо відчують це на власній шкурі і гаманці.

1
123

А наскільки експерт незалежний? Чомусь мало віриться у ці висновки.Те, що газ неякісний, факт.Це і те, що "намотує" в одному і тому ж помешканні значно більше, ніж 5-10 років тому.А зими були такі ж холодні.І той самий чайник, який закипає набагато довше.А "нечищені форсунки, старі труби" - з таким успіхом винні інопланетяни, що прилітають на Землю інколи...Як старі труби впливають на кількість газу, що споживається?!Вивітрюється по путю?!!! І вартість перевірки явно завищена для того, щоб мало хто мав бажання її проводити.А газовики звичайно, що наполягають - якщо не можна перевірити, то залишається тільки клепати платіжки дурним споживачам. + субсидії - пряме фінансування газовиків з бюджету.Лепота!

Читайте також