Електропідстанція Хуст стала до ладу на Закарпатті

25
0

це дасть можливість перевести значну частину споживачів на електроопалення

Помітно збільшити обсяги поставок електроенергії в південно-східну частину Закарпаття дозволить підстанція "Хуст", що стала до ладу в однойменному райцентрі краю. Це дасть можливість перевести значну частину споживачів на електроопалення, особливо в гірських населених пунктах, а також забезпечить стійку роботу енергосистеми під час проходження максимуму осінньо-зимового навантаження.

У південно-східній частині Закарпатської області проживає найбільша кількість жителів, тут активно розвиваються сфера рекреаційних послуг, туризм і приватне підприємництво. Для задоволення зрослих потреб в електропостачанні і було задумано реконструкцію наявних електромереж та будівництво електропідстанції, яке розпочалося ще 1990 року. Але згодом, через відсутність фінансування, роботи припинилися. З 2000-го року їх було відновлено. Відтоді на об'єкті освоїли 35 млн гривень.

Під час фінішного етапу будівництва проект було відкориговано з урахуванням новітніх науково-технічних досягнень в електроенергетиці. Змонтовано сучасне малозатратне обладнання, виготовлене із застосуванням найновіших технологій. Це, зокрема, потужний трансформатор виробництва Запорізького трансформаторного заводу, електрогазові вимикачі компанії "Сіменс", панелі релейного захисту на базі мікропроцесорних пристроїв зарубіжних фірм, скомпоновані Харківським заводом "Електрощит". Усі роботи на "відмінно" виконали вітчизняні підрядні організації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також