Електричні ланцюгові пили: особливості та переваги

9
1

Серед багатого різноманіття електроінструментів особливе місце займають так звані ланцюгові пили. Вони практичні, функціональні, мають оптимальну потужність та незначну вагу. Словом це найкраща альтернатива аналогам, які працюють на бензині.

На сьогоднішній день ланцюгові пили, які оснащені електродвигуном, бувають:

  • Власне, електричні, тобто такі, що працюють від розетки;
  • Акумуляторні – мають АКБ, який дозволяє працювати з інструментом автономно упродовж певного часу.

Електричні пили останнім часом стали дуже затребуваними, оскільки вони вигідніші у експлуатації (електрика коштує дешевше аніж бензин), та їх потужності більш ніж вистачає для повсякденних справ, де потрібно використовувати подібний інструмент.

Чому електрична ланцюгова пила – це ідеальне рішення

Головний плюс такого рішення – відсутня необхідність додатково купувати паливо-мастильні матеріали (за виключенням мастила для ланцюга). Якщо, приміром, ви вибираєте акумуляторну ланцюгову пилу, тут потрібно завжди мати під рукою 2-3 потужні АКБ, які потребують завчасної підзарядки.

Ще одною перевагою таких пристроїв – відсутність проблем із запуском в умовах низької температури повітря чи підвищеної вологості! Просто вмикаєш і працюєш, скільки потрібно.

Не варто також залишати поза увагою і той факт, що електропили мають незначну вагу, відтак транспортувати їх в рази легше і практичніше. Крім того, відпадає ризик витоку пального чи поломки внаслідок використання неякісного бензину.

Водночас перевагою електропили ланцюгової є такої і те, що її можна використовувати і у приміщенні – вихлопи вона не утворює, рівень шуму під час роботи в рази нижчий.

Ну і звісно ж – ціна. Електрична ланцюгова пила має дещо нижчий цінних, аніж бензинова. Для багатьох цей показник також має значення.

Як обрати електропилу ланцюгову, щоб залишитися задоволеними

Під час купівлі такого пристрою слід бути максимально уважними та обережними, щоб не придбати кота у мішку. Перше правило – беріть оригінальні ланцюгові пили від відомих брендів. Так ви отримаєте якісний, безпечний, надійний прилад, який прослужить максимально довго.

Друге правило – зверніть увагу на потужність. Варіантів є безліч, кожен з них підійде для своєї роботи. Головне чітко визначити, що конкретно вам потрібно.

І третє правило – ємність АКБ (коли мова йде про акумуляторні електропили, - прим. ред.). Зрозуміло, чим більшим є цей показник, тим довше пила зможе працювати в автономному режимі. Та й краще завжди мати в розпорядженні декілька акумуляторів, щоб швидко замінити його і продовжити роботу.

Коментарі

С
Сергій

Дуже цікава стаття. Я хотів би також порекомендувати чудовий набір інструментів, який можна купити на сайті yato24. Він пригодиться вам у якій-завгодно справі. Раджу прочитати цікаву статтю https://yato24.com.ua/blog/kak-vybrat-nabor-instrumentov/

Читайте також