Емальоване скло: технологія виробництва, сфери застосування та основні характеристики матеріалу

33
0

В останні роки велику популярність в будівництві і дизайні інтер'єрів набирають різні конструкції, виконані зі скла. Стемаліт добре зарекомендував себе як для зовнішнього облицювання фасадів, так і для внутрішньої обробки приміщень. Вироби з нього є затребуваними.

Емальоване скло, або стемаліт, - це дуже міцна, загартована сировина, яка з одного боку покривається шаром фарби. Щоб закріпити емаль на поверхні листа, його піддають спеціальній термічній обробці. Це надає йому особливої міцності, робить безпечним для використання при обробці житлових, торгових і громадських приміщень.

Процес виготовлення стемаліту

Технологія виготовлення емальованого скла вимагає наявності спеціального обладнання і команди професіоналів, які працюють в компанії https://www.orionglass.com.ua/ru/glass/emalirovannoe-steklo/ . Весь процес виробництва такого матеріалу досить тривалий. Він вимагає особливої уваги досвідчених фахівців. Складається з декількох етапів. До них відносяться:

  1. Різка скла на спеціальному механізованому столі. Цей крок виконується першим, позаяк готовий загартований лист вже не можна піддавати механічній обробці (різати або свердлити).
  2. Обробка країв виробу на автоматичній шліфувальній машині.
  3. Нанесення емалі необхідного кольору на вимите і просушене скло.
  4. Сушка матеріалу теплим повітрям.
  5. Загартування скла в печі при температурі в 650-700 °С.

Завдяки температурному загартуванню фарба надійно закріплюється на поверхні виробу, зокрема, воно набуває особливої міцності, стає безпечним.

Області застосування емальованого скла

Пофарбоване скло отримало велике поширення як в оформленні інтер'єрів, так і в облицюванні фасадів будівель. Стемаліт можна використовувати для:

  • зовнішньої обробки фасадів;
  • оформлення зон міжповерхових перекриттів;
  • покриття стін;
  • облицювання лоджій і балконів;
  • створення скляних перегородок;
  • виготовлення меблів;
  • виробництва скляних підлог і сходів.

Крім того, емальоване скло широко застосовується в області декорування.

Основні характеристики матеріалу

Процес загартування стемаліту наділяє його високими показниками міцності, тому дане скло здатне витримувати сильні удари, стиснення і вигини. Також воно відрізняється хорошою стійкістю до різних атмосферних впливів і температурних коливань. Довговічність матеріалу, прекрасні декоративні характеристики і різноманітність колірної гами забезпечили йому широку популярність в різних будівельних і дизайнерських рішеннях.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також