Енергетична, транспортна, аграрна співпраця: про що ще домовилися Фіцо і Шмигаль на Закарпатті

15
2

Серед тем зустрічі прем’єр-міністрів України та Словаччини в Ужгороді були енергетична, транспортна, аграрна співпраця.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram, Україна та Словаччина домовилися пришвидшити реконструкцію міждержавного електричного інтерконектора «Мукачево — Вельке Капушани». Це дозволить зробити нашу енергетичну систему більш стійкою.

"Пропонуємо оператору газотранспортної мережі Словаччини продовжити використання підземних сховищ газу в Україні для зберігання стратегічних запасів газу Словаччини. Отримали пропозицію від словацького оператора Slovnaft. Вона важлива для України, Словаччини та Європи. Деталі будуть згодом, а результати дуже відчутні та важливі", — додав Денис Шмигаль.

Також Україна та Словаччина зацікавлені у розбудові інфраструктури колії 1520 мм європейського стандарту від станції Ужгород до станції Ганіска-при-Кошице.

"Закликав словацький Уряд зняти односторонні обмеження на імпорт. Важливо не допустити блокування кордонів у майбутньому. Розраховуємо на підтримку Словаччини у питанні продовження «транспортного безвізу»", — додав український прем'єр.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ч
читач

ни про шо

І
Іван

А як КПП Ужгород ? Забули показати... Взірець корупції

Читайте також