Етнофестиваль «Яроцькі Ярилки» запрошує на масові народні гуляння

10
0

На території села Ярок Ужгородського району Закарпатської області 17-18 липня відбудеться регіональний етнофестиваль «Яроцькі Ярилки». Про це сьогодні, 13 липня, повідомив один із організаторів фестивалю Сергій Степчук.

Основна мета заходу – ознайомити гостей свята з культурою та традиціями, народними промислами регіону, розкрити всю красу та привабливість краю.

Проводиться фестиваль в урочищі Граджи на галявині, з якої відкривається краєвид на територію від Мукачева й Берегова, Чопа, Ужгорода, Велких Капушан (Словаччина) аж до вершин гір Перечинщини.

У програмі фестивалю – масові народні гуляння: ярмарок, ігри, забави та різні дегустації, а також виступи художньої самодіяльності й рок-музикантів (Текіла бенд, Земля королеви Мод, Дар’я Livingstone, SOULREST) – до самого ранку. Цього року у рамках свята відбудеться мистецький перформанс – Чампало Фест. Відомі художники, скульптори, ковалі та гості фестивалю разом створять талісман Яроцьких Ярилок.

Гості свята зможуть залишитись на нічліг у приватних садибах села Ярок або у наметовому містечку. Орієнтовна вартість проживання зі сніданком у сільській садибі становить 150 грн.

Відкриття фестивалю – 17 липня о 12.00.

Організатор заходу – Громадське об’єднання «Наше Село», за сприянням Ужгородської райдержадміністрації, відділу культури та туризму Ужгородської РДА та Ужгородської районної спілки сприяння розвитку сільського туризму.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також