Facebook перетворюється у головне джерело вірусів

10
0

Лабораторія PandaLabs провела дослідження, в ході якого з'ясувалося, що тенденція поширення комп'ютерних загроз через найпопулярніші соціальні сервіси, яка з'явилася порівняно недавно, в 2011 році продовжить свій розвиток.

Всього за три дні з'явилося два нових шкідливих коди, які використовують Facebook, щоб заманити жертв у пастку.

Один з них, Aprox.N, - це Троян, який потрапляє до потенційних жертв через електронну пошту. У повідомленні йдеться про те, що обліковий запис користувача в Facebook був зламаний і використовується для розсилки спаму, тому (для забезпечення безпеки) були змінені дані для входу. У доданому файлі до листа знаходиться документ Word, в якому міститься новий пароль.

Вкладений в електронний лист файл володіє незвичайною іконкою і називається Facebook_details.exe. Насправді, це Троян, який завантажується під час запуску файлу, а користувач думає, що відкривається звичайний файл у форматі Word.

Троян завантажує файл, який відкриває всі можливі порти, з'єднується з різними поштовими сервісами, щоб розіслати спам якомога більшій кількості користувачів.

Другий шкідливий код - Lolbot.Q - поширюється через сервіси миттєвих повідомлень, такі як MSN і Yahoo!, розсилаючи повідомлення з шкідливою ссликой. За цим посиланням завантажується черв'як, створений для викрадення персональних даних, щоб жертви не могли отримати доступ до своїх облікових записів в Facebook. Якщо користувач намагається зайти на свою сторінку в Facebook, з'являється повідомлення про те, що обліковий запис був ліквідований. Щоб відновити його роботу, жертви повинні заповнити анкету, в якій також зазначена інформація про розіграш різних призів, таких як ноутбуки, iPad і т.д.

Після декількох питань користувачеві пропонується ввести номер свого мобільного телефону, на який прийде повідомлення з новим паролем, щоб відновити доступ до аккаунту в Facebook. І коштуватиме це буде 8,52 € на тиждень.

Луїс Корронс, Технічний директор PandaLabs, зазначає: «Знову і знову кібер-шахраї використовують соціальні мережі, щоб обдурити жертв і заразити ПК. З огляду на зростаючу популярність соціальних мереж, зовсім не дивно, що вони використовуються в якості приманки».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також