Facebook заробив за рік понад $ 2 мільярди

13
0

Старший аналітик eMarketer Дебра Вільямсон в інтерв'ю Advertising Age повідомила, що виручка соціальної мережі Facebook від розміщення реклами в минулому році склала рекордні $ 1 млрд 860 млн.

За її словами, якщо враховувати й інші статті доходу, у тому числі внутрішню валюту Facebook Credits (соцмережа отримує 33 центи з кожного долара, витраченого в додатках і іграх), то загальна виручка Facebook в минулому році, на думку експертів, склала понад $ 2 млрд.

Крім того, Вільямсон заявила, що близько 60% виручки Facebook отримала від розміщення реклами малого та середнього бізнесу, а ще 60% рекламних доларів соцмережа заробила завдяки власній платформі для розміщення оголошень.

Крім цього, експерт eMarketer наголосила, що близько $ 740 млн надійшли від великих брендів, таких як Procter & Gamble або Coca-Cola. У минулому році на Facebook, яка показує більш ніж $ 50 млрд рекламних оголошень на місяць, припало 5% всієї онлайнової реклами в США, а в 2011 році цей показник збільшиться до 8%.

Згідно з прогнозами Вільямсон, до 2012 року виторг Facebook від реклами в США зросте вдвічі і складе $ 2 млрд 890 млн, а дохід соцмережі від реклами по всьому світу досягне $ 5 млрд 740 млн. Водночас, виручка від реклами у світі розважального порталу MySpace, що переживає зараз не найкращі часи, знизиться з досить високих $ 470 млн у 2009 році до $ 156 млн 2012 році.

У свою чергу, аналітик Wedbush Лу Кернер минулого місяця заявив, що до 2015 року капіталізація Facebook може досягти $ 200 млрд. На думку експерта, в 2010 році вартість ринку інтернет-реклами досягне $ 110 млрд, а соцмережа отримає 20% переглядів всіх сторінок у Мережі.

Так, Кернер зауважив, що через чотири роки Facebook буде контролювати близько 20% всього рекламного ринку інтернету.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, американський інвестиційний банк Goldman Sachs заборонив клієнтам із США брати участь в закритій підписці на акції Facebook.

У заяві банку говориться, що це рішення було прийнято, оскільки "ступінь уваги до цієї події в ЗМІ міг порушити законодавство США, що стосується питань закритої підписки".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також