Федака: За закарпатські мандати змагатимуться ЄЦ і ПР

7
3

Саме у лідерстві на майбутніх виборах саме цих двох політсил переконаний історик Сергій Федака.

Професор зазначив, що передвиборча ситуація на Закарпатті специфічна: « У нас склалася до певної міри двопартійна система, коли у владі повноваження розділили між собою дві партії – ПР і ЄЦ.   І обидві ці політ сили заявили, що висуватимуть своїх представників по усіх шести округах. Протистояння між цими силами буде гостре і напружене».

Окрім цього історик зазначив, що в Ужгородському окрузі може визирнути і третя політична сила, адже саме у цьому окрузі ситуація найменш прогнозована. В інших округах ситуація стабільна, там є сильні кандидатури.

Також за словами Федаки, обидві політичні сили мають однакові проблеми. Зокрема бракує впізнаваних кандидатур. «Якщо в Ужгороді і Мукачеві є кого висувати, то у верховинському окрузі з цим великі проблеми,  важко знайти кандидатуру, яку би впізнавали виборці, і яка мала би шанси пройти».

 Однак вирішальну роль на виборах усе ж зіграють політтехнології, оскільки серед електорату зараз немає чітко визначених уподобань, людям байдуже, хто пройде.

 

Коментарі

9
999

Щось Сергій заговорився. Про яку двохпартійну систему він говорить? ЄЦ є союзником ПР і "молодшим" братом. Що скаже "старший", тобто ПР, то "молодший", тобто ЄЦ, повинен зробити. Двохпартійна система передбачає опозиційність партій, яка не при владі. Я ЄЦ при владі: голова РДА, Міністр, начальники управлінь, відділів держадміністрацій тощо. Так що, пане професоре, краще треба розбиратись в політичних питаннях області.

І
іван

Федака проплачений, він тут виклав не свою думку, бо коли він реально мислить то це відчувається.

ПА
протопоп Аввакум

Дякую, кеп!

Читайте також