Федір Шандор: "Ми запропонуємо ромам зробити ромську регіональною"

5
12

Кандидат соціологічних наук дуже цікаво відреагував на новини стосовно присвоєння регіональної угорській мові на Берегівщині.

В ексклюзивному коментарі Мукачево.net він зазначив: «Стосовно Берегівського району і Берегова я хотів би нагадати слова Михайла Чечетова, що регіональною може бути тільки російська мова. Хай приймуть і російську, адже російською у Берегові розмовляють 10% населення, які активно заселилися в регіон після 1956 року. Закарпаття має бути толерантним до усіх без винятку.

Зараз громадські організації готують звернення до ромської громади Закарпаття, у якому йдеться про те, аби в населених пунктах Королево, Підвиноградів, Великий Березний,  Лінці вони прийняли регіональною мовою ромську. Таке ж зверненням готуємо і до волоської громади Порошкова, і до угорської громади Ужгорода, і до німецької громади Павшина і Шенборна. І слава Богу, що ожили бойківська, лемківська і русинська громади, які мають право претендувати на регіональні мови ». 

Коментарі

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

ляпнути дурницю лекше ніж зробити щось реальне, спочатку навчи грамотності ромів, а потім роби заяви. так і ярлик клоуна можеш федір отримати..

М
Михайло

Чечетов відкриє Волоські школи разом з Одеськими професорами які сплодили цей закон в Порошкові і хтось із них там буде директором

З
Закарпатський

Шановні Закарпатці ! 28 жовтня 2012р. на виборах, всі скажемо ГЕТЬ ПАРТІЮ РЕГІОНІВ-ЗЛОЧИНЦІВ ВІД ВЛАДИ !

??
? ? ? ?

Ушиткі чужеземці у Пудкарпаттю мусять осознати, ош они у нас непрошені гості, што до нас прийшли за часув совєтув тай за часув "свідомых". Они мусят ся согласити, ош живут у чужому Краю, де їх лиш тирплять.

Я
я

Нонсенс,Юля,саланг-юмора-0!

Н
Нонсенс

Іноді краще жувати! Не має ромської мови, є різні діалекти. Кожен говрить, як уміє. Волохи у Порошкові не мають писемності. Шандоре, перед тим, як говорити, треба хоч щось знати!

Ю
Юля

шандор дуже розумний най иде милиционером........робити. лох сраный. най в политику ни лизе бивший пиджак не дай бог з ивана пана

В
вчитель

Сміх скрізь сльози! Ось до чого приводить недолукга політика хворих депутатів-регіоналів Ківалова-Колесніченка. Лише невиліковно хворі люди могли прийняти такі дибільні закони,про наслідки яких говорить Федір Шандор.А це не смішно, це волати про допомогу треба на увесь світ!

С
Сашок

Федя молоток, "стебаетсься" з імбіцильного закону.

І
і

Слава Україні!

DJ Юрко

мова повинна бути одна!

С
саланг

Такой интересный город и такой социолог... Федя! Займись делом - вином, туризмом или подметай с ромами улицы!

Читайте також