Фермери Ужгородщини звернули увагу на занедбану землю

5
0

У середу, 11 січня, відбулось засідання асоціації фермерів району,на яке, крім фермерів, що входять до асоціації, були запрошені перший заступник голови державної адміністрації Віктор Ледіда,начальник управління агропромислового комплексу державної адміністрації Олександр Ковач, начальник управління Держкомзему в Ужгородському районі Василь Гутич та державний реєстратор апарату державної адміністрації Валентина Пайдич.

 

Розпочав засідання голова асоціації фермерів із підготовленим звітом діяльності за рік. Одним із основних зауважень було те, що за статистичними даними у звітності дуже мало інформації про продукцію, вирощену на закритих грунтах (парники тощо).  Також він подякував всім колегам за плідну роботу у минулому році.
 
Віктор Ледіда  звернув увагу на такі проблемні питання: велику кількість земель,що не використовуються, які наразі заростають бур’янами та чагарниками, відсутність ініціатив з місць щодо створення у районі логістичних центрів аграрного спрямування тощо.  «Райдержадміністрація завжди буде стояти на захисті ваших інтересів й можна завжди покладатися на цілковиту підтримку з боку керівництва району в усіх прогресивних починаннях»  -  наостанок зауважив перший заступник.
 
Начальник управління агропромислового комплексу Олександр Ковач звернув увагу фермерів на цьогорічну велику підтримку з боку держави на відродження тваринництва, зокрема молочного скотарства.  Відповідно, рекомендував фермерам, які займаються тільки рослинництвом долучитись і до роботи у галузі тваринництва. Також порадив господарникам звернути увагу на розбудову тепличних комплексів, оскільки природня специфіка регіону у поєднанні з цим методом вирощування продукції, на його думку, може дати позитивні результати.
 
На засіданні у присутніх фермерів виникло ще багато запитань стосовно нової земельної реформи, видачі державних актів, оренди паїв тощо. На них вичерпно відповів начальник управління Держкомзему в Ужгородському районі Василь Гутич, який крім всього зазначив: «Земля  –  це не тільки право, а ще й обов’язок».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також