Фестиваль гентешів у Гечі відкрився без пригод і протестів - свининка вже смажиться (ФОТО)

14
11

Сьогодні, 30 січня, традиційний фестиваль гентешів-свинорізів у селі Геча на Берегівщині розпочався без пригод. Про це повідомив підприємець Віктор Чобі-Погань.

Нагадаємо, що захисники тварин кілька днів тому влаштували у Києві біля Посольства Угорщини акцію протесту проти заходу, де на їхню думку негуманно поводяться з тваринами. Тому організатори фесту вирішили відмовитися від показу "кривавого видовища", абсолютно звичайного для сільського мешканця. Тому гентеші показали лише як обпалюють свинні туші перед розбиранням. А далі м'ясо потрапило до команд, які вже почали смажити та варити, готувати з нього ковбаски, гурку, бограч, шашлик та інші смачні страви.

Офіційне відкриття фесту на сцені відбудеться о 13.00 за к.ч. А до тих вже є можливість продегустувати вино, паленку та вже готову продукцію закарпатських майстрів гастрономії.

Єдине, що слід знати, коли збираєтесь сьогодні до Гечі - мати на ногах гумові чоботи. Адже атракція відбувається на сільському стадіоні, а там далеко не асфальтове покриття.

Також стало відомо, що самого завершення тут нестимуть охорону правоохоронці та загін місцевої самооборони - аби слідкувати за порядком. Нагадаємо, що минулорічний фестиваль завершився бійкою, а кілька людей потрапило до лікарні з важкими травмами.

Мukachevo.net

Коментарі

M
Mulidran

то лем єден динь нись, авать буде ще й завтра?

1
123

Був. Багна по вуха. Організація на рівні каналізації. Жуть на дроті. Це не фест, а суцільна "наливайка" на рівні сіла "без газу". На жаль...

ХХ
Ха ха ха

Ви підійдіть в очі скажіть боягузи де і хто сидить:-) А то тут ви герої . Аж смішно. Кожен нехай дивиться на свою совість... Туда де і так повно гною... сплітники і завистники

З
Знаючий

Хто втішается чужими проблемами будете мати свої я вам гарантую

СД
Сепар Донецкий

А где располагается сие действо, в конце села, где пастбища? По фоткам непонятно совсем...

1
123

Да, болото ще те... Уявляю, що буде після обіду! Знову будуть кульки на ноги продавати!

М
Мукачево

Ролій сидить у кецкови в Мадярщині

Ш
Шашлик

Такоє болото, шо і йти туда не хочеся... Ганьбились те ся би...

1
111

шановні Гечівці можете не переживати , минулорічний зачинщик по боям без правил цього року вас не відвідать , в зв*язку з сімейними обставинами , Ролійови типирь не до вас

М
Мукачево

Ужас якое болото!!!

А
Арсен

Навіщо ви нагадуєте, що минулорічний фестиваль завершився бійкою? Напишіть тоді, що жителі Мукачева, кримінальної зовнішності обстріляли минулорічний фестиваль, стріляли по людям, та жорстоко відлупцювали інших відвідувачів.

Читайте також