Фестиваль Sziget у Будапешті зібрав майже 500 000 відвідувачів та мільйони прибутку, а міг пройти в Україні

11
3

Відомий фестиваль Sziget, що тривав цілий тиждень у Будапешті на острові Обуда зібрав рекордні 496.000 відвідувачів. Минулого року фест відвідало 441 тисяча людей. Про це повідомив Карой Герендаі, головний організатор міжнародного заходу.

Фестиваль привабив відвідувачів з 200 країн, в тому числі й такиx як Нігерія, В'єтнам, Катар, Ліван, Китай і Кот-д'Івуар.

Було зібрано близько 2500 кубічних метрів відходів, з яких 35% вже перероблено, завдяки програмі  Sziget Recycling. У цій програмі взяло участь приблизно 10.000 чоловік.

Цього року на фестивалі вдалося покращити заxоди безпеки і суттєво скротити - до 50  відсотків - кількість дрібних злочинів. На жаль, співробітники угорської поліції заарештували й двох українських громадян, які продавали наркотики.

Тижневі перепустки були розпродані до початку фестиваль, а також на той день, коли мала виступати співачка Ріанна. Карой Герендаі також додав, що фестиваль отримав кілька сотень мільйонів форинтів прибутку.

"Кілька років тому, ще до революції, в Україну намагався прийти відомий угорський фестиваль Sziget. З ними поговорили, і вони пішли. Вони надалі проводять фестиваль у Будапешті, а українці свої гроші залишають в Угорщині. Хоча можна було б зробити, щоб сюди їхали зі Східної Європи", - про це розповіла у нещодавньому інтерв'ю керівник Radio Roks Оксана Шавель.

Слід зазначити, що цього року серед українськиx виконавців на фестивалі Sziget  були офіційно заявлені кияни Brunettes Shoot Blondes, виконавиця та ді-джей NASTIA та гурт WOO YORK LIVE.

Коментарі

5
55

кіби пес не сів срати,та МІГ би йимити зайця...

П
Поло

В такий час в Сігеді збираються хіппі, наркомани та інші дегенерати. Слава Богу, що ці покидьки не потрапили в Україну, яка поки що є слов"янською, попри засилля майдаунів.

К
Коля

Редакція ви уже зовсім проганяєте.... Який Sziget фестиваль в Україні????? Ха-ха-ха

Читайте також