Фестивалю угорських народних цінностей не сприяли спека та слаба реклама (ФОТО)

11
1

7 та 8 серпня в Берегові відбувався Фестиваль угорських цінностей. В перший день заходу в місті, в Закарпатському угорському інституті, показали фотовиставку «Hungarikumok», а в Закарпатському обласному угорському драматичному театрі - виставу.

Основою ж дводенного фесту мали стати ярмарок, низка майстер-класів та концерт закарпатських угорських гуртів "Kokas Banda" та "Szalonna" на території міського амфітеатру, заплановані на суботу, 8 серпня. Та, на жаль, спека, яка вже не перший тиждень стоїть на Закарпатті, не сприяли масовості заходу. Навіть під вечір, коли температура мала б впасти, відвідувачів було обмаль. Та й протягом дня, як засвідчили учасники фестивалю, гостей було вкрай мало.

Вочевидь, окрім спеки, в цьому завинила й слаба реклама – принаймні, в центрі міста нічого не нагадувало його численним гостям, що на його околиці відбувається незвичний фестиваль. Та й якщо б такі гості раптом потрапили туди, то навряд чи б відчули себе бажаними – інформації про суть заходу українською мовою не було, асортимент наїдків та напоїв неприємно вражав скудністю, і не кожен гість би захотів викласти 20 гривень за банку теплого пива чи «коли».

Шкода, що задум цікавого заходу розійшовся з виконанням. Подивитись, наприклад, на стародавню юрту, в якій жили пращури нинішніх угорців, постріляти з луків, придбати автентичну вишивку, вина та палинки від місцевих виробників тощо – це вочевидь було б цікаво не лише поінформованим берегівчанам,  а й численним туристам, які мало знайомі з угорською культурою. 

Відтак, і концерт угорської музики та танців могли б побачити значно більше глядачів, а виконавцям було б приємніше виступати не перед майже порожніми рядами. Варто сподіватись, що наступного разу організатори фестивалю врахують недоліки нинішнього, і влаштують свято ширше за рамки «для своїх».

Олег Супруненко, Mukachevo.net

Коментарі

Х
Холмс

Задум дуже гарний. Організатори молодці! На вишиванках замість Берегово потрібно писати Берегове. Знищіть ці жлобські смугасті шатри....це такий безсмак.....

Читайте також