ФІФА буде виключати команди зі змагать за прояви расизму

6
1

Для вивчення цього питання була організована спеціальна група дослідників інцидентів расизму при ФІФА.

Якщо футбольний клуб порушив етичні правила вперше, то буде покараний лише попередженням, - повідомляє агенство BBC.

Якщо ж порушення серйозне або відбулося повторно, команді можуть зняти очки, виключити зі змагань або перевести у нижчу лігу.

“Резолюцію щодо боротьби з расизмом і дискримінацією” ухвалили більшістю в 99% голосів під час конгресу ФІФА у Маврикію.

Президент ФІФА Сепп Блаттер переконаний, що ці заходи “пошлють потужний сигнал расистам”, але каже, що таких кроків недостатньо.

"Нам усюди потрібна політика нульової толерантності і суворі покарання. Ми маємо бути на чолі. Мусимо подати чіткий, безкомпромісний приклад”, - сказав він.

"Футбол може показати шлях. Ми можемо домогтися змін. З нашою оперативною групою під керівництвом Джефрі Вебба і з непохитною рішучістю, яку ми цього тижня показали вам, ми пошлемо потужний сигнал расистам, що їхній час вичерпався”, - сказав він.

"Однак нам потрібна допомога від усіх. Ми не можемо виграти цю битву самотужки”, - додав футбольний функціонер.

ФІФА організувала оперативну групу для роботи з питанням расизму після того, як через расистські вигуки з трибун було припинено товариську зустріч між ФК “Мілан” та “Про-Патріа”.

Коментарі

7
777

А знаєте чия ця ідея?ІЗРАЇЛЬ!!!!!!!!!!У них спалити прапор якоїсь країни,це нормально.А спробуй це зробити десь інде-тюрьма.

Читайте також