Фільм ужгородців ось-ось представлять у Каннах (ВІДЕО)

16
2

Презентацію стрічки «Montjoie» знімальна група чекає з дня на день.

Новина про  ужгородську короткометражку, яка вперше в історії області потрапила до Канн стала чи не головною подією в культурно-мистецькому житті краю.

Півгодинний фільм дозволить кожному глядачеві потрапити до Парижу не виходячи за межі  Ужгорода.

Як знімали фільм Мукачево.net розповів представники знімальної групи. Відомий в Ужгороді карикатурист і фотограф Томі Бодов  у процесі знімання виконував головну роль,  був оператором-постановником, кольорокоректором і режисером монтажу.

За словами Томі робота над зйомками тривала місяць, ще місяць витратили на постпродакшин. На стрічкою працювали близько 20 осіб, десятеро з яких займалися основною роботою.  

Цікавим є той факт, що фільм зняли на фотокамери, хлопець зізнався: « Щоб отримати таку якість на відеокамеру, вона має коштувати набагато дорожче, ніж ті фотоапарати, на які ми знімали».  

Створювали фільм дружньою компанією, тому жодних проблем майже не виникало. Трохи знімальному процесу заважала погода, адже під час зйомок на дворі було - 20.

 Найбільше хвилювався під час знімань стрічки «Montjoie»,  яка, до слова,  створена  за мотивами казки Г. К. Андерсена «Дівчинка із сірниками»,  режисер Дмитро Мотайленко.

Сьогодні чоловік перебуває в Києві, маючи намір отримати візу, і таки поїхати на фестиваль кіно. Потрапити представникам знімальної групи до Канн заважають фінансові труднощі, які режисер намагається зараз подолати.  

Обоє співрозмовників зізналися, що головна мета фільму донести до  людей просту істину:  « Ми живі до тих пір, доки у нас живе дитина, яка може вірити у казку. Якщо у неї вірити, вона обов’язково здійсниться».  

Мукачево.net бажає Дмитру Мотайленку і його команді  успіху і здійснення їх головного бажання!

Закарпатські глядачі фільм «Montjoie»  зможуть побачити уже наприкінці місяця, а поки можна перегляну відео зі зйомок короткометражки.

Коментарі

G
gigg

http://registration.cannescourtmetrage.com/filmfiche2.Aspx?id=55087072

Ф
фан

Молодці хлопці! Але у каталогах фестивалю щось цієї роботи нема: http://www.festival-cannes.fr/ru/article/58878.html , http://www.festival-cannes.fr/ru/article/58874.html

Читайте також