Фільм «Жайворонок» 1964 року, який був у списках Каннського кінофестиваля, знімали і в Мукачеві (ФОТО)

76
8

Унікальні аматорські фото зі зйомок стрічки знаходяться в приватній колееції закарпатського краєзнавця Сергія Тішина.

Фільм на військову тематику був знятий режисером Леонідом Менакером у 1964 році. У 1965-му його номінували на Каннському кінофестивалі.

В сюжеті стрічки події відбуваються в СРСР та Німеччині. За сценарієм  декілька танкістів втікають з фашистського полону, викрадаючи при цьому ворожий танк.

Сцени з танком та кілька інших епізодів були зняті в Мукачеві. Танк розмістили поблизу РАЦСу. Також поблизу бойової машини стоїть бутафорний пам`ятник воїну в рогатій касці та з мечем піднятим вгору. На інших фото розтрощений палаючий автомобіль. Цю сцену відзняли біля будинку офіцерів. Її можна побачити на 28 хвилині стрічки.

Інший шматок відео з Мукачевом на 1:00 відео. 

Коментарі

М
Майдаун

Кінокритик і 21:01,ви стопроцентно праві і понятно,што ви розумні і культурні люди,айбо не мичте бісер перед свинями. Вусулі,звуры, сидять между барану в хлівах і беруться судити за мистецтво!? Вно гаті лепаві,што спереду жовті,а ззаду кавільові не одмило,а береся судити за цінності. Хлопці,вы не станете говорити з дурними про вищу математику!?Так із бандершньов ніє про што говорити! Поляки їм Лемберг построїли,а вно вушливоє субі приписує!

К
Кінокритик

Стрічка "Віднесені вітром" не погана (в стилі мексиканського або індійського кіно), але до радянського рівня їй далеко. Для початку подивіться "Москва слезам не верит".

В
Василь

До дебіла звура 21:01. Як ви мадяронські сраколизи гарно між собов поговорили.

ДД
До дебіла Звура

Ти тупа рянда піндосовська.Не способна одрізнити алмаз од г..на. Дятле тупий,сиди в бандерії та там вятровічови лижи.Ми без твої піндосовської пропаганди осознаєме реальність. Кінокритик,сто процентну правду пишеш.

ДМ
До мук

Треба тот танк привести щоб розчистив тротуар перед Хаусом, бо пройти не мож там і заодно розібрався з тими хто таке дозволяє (займати тротуари столами). бардак.

СЗ
Студеный Звур

До Кінокритика ; товди ви просто не виділи голівудське кіно . Повторюю не виділи ! В вашій совковій свідомості голівуд це одні бойовики , одні ужастики ...Це далеко не так , і зовсім не так . Кінокритик би собі ніколи не дозволив написати про " голівудське лайно " , а тільки глибокий совок . Передивіться для початку " Віднесені вітром " фільм 1939 року . Нічого подібного в СССР і близько не було .

К
Кінокритик

Радянські фільми були на два порядки виразнішими і душевнішими, аніж голівудське лайно. Хто не вірить, передивіться стрічки обох сторін на будь-яку тему.

М
мук

в хаус за пивом пошел

Читайте також