Фінал Business CUP Мукачево: Енергетик заслужено переміг, але один з арбітрів перестрахувався

21
17

Обидва фінальні двобої в рамках змагань, які пройшли цієї суботи на стадіоні Авангард, видалися напруженими та емоційними. У обох матчах були пенальті – у матчі за 3-є місце післяматчеві, а у фіналі – під час гри, а також вилучення.

Першими на поле вийшли Беркут та Мукачево Сіті у грі за бронзові нагороди. Фаворитами вважався Беркут, але чи то через невезіння, чи через брак мотивації та зосередженості, Беркут не зміг вирішити все в основний час, хоча мав і територіальну перевагу, і більше моментів. Мукачево Сіті натомість хоч і програвали у техніці та комбінаційності, але компенсували це бажанням та зарядженістю на гру.

Зрештою, все вирішили післяматчеві пенальті, і влучнішими на подив для усіх виявилися хлопці з Мукачево Сіті: у вирішальний момент гравець Беркуту вдарив значно вище, натомість гравець Мукачево Сіті впевнено переграв воротаря. Відтак, бронзові нагороди Business CUP Мукачево 2016 здобули Мукачево Сіті – дещо несподівано, але заслужено.

Опісля відбувся матч за перше місце, в якому зійшлися Ліка та Енергетик. Матч почався із взаємних випадів та ударів з дальньої дистанції, але поступово Енергетик захопив ініціативу, вміло і довго розігруючи м’яч, комбінуючи. Але забити, чи бодай створити один 100% момент Енергетику не вдавалося, тим паче, що Ліка грала від захисту, простіше, за рахунок довгих передач. І тоді свій внесок у гру зробив один з пари арбітрів матчу. Усередині тайму за кілька хвилини він показав 2 жовті картки нападнику Ліки Михайлу Калію, вилучивши його у підсумку на 2 хвилини матчу. Щойно Ліка опинилася у меншості, як Енергетик забив гол, розігравши лишнього гравця. Так завершився перший тайм.

На початку другого тайму після розіграшу біля власних воріт один з гравців Ліки спробував обіграти суперника либонь не у штрафній, але невдало, у підсумку порушив правила і арбітр призначив пенальті у ворота Ліки, який Енергетик влучно реалізував. Майже відразу Енергетик забив і третій гол: після атаки Ліки та обрізки перед воротами Енергетика, останній швидко перейшов у контратаку і вдало розіграв м’яч вже на половині Ліки.

Гра фактично була вирішена, Енергетик справді виглядав зігранішим, впевненішим та сильнішим, але згаданий арбітр, який весь матч свистів тільки проти Ліки, продовжував вкрай дивно трактувати епізоди: по помітив гру рукою гравця Енергетика, коли той переходив у стрімку і потенційно гольову контратаку, не карав гравців Енергетик картками за грубі порушення правил. Це було би не так помітно, якщо би не дії другого арбітра, який судив рівно і давав командам грати.

Але не хотілося би закінчувати репортаж на арбітру, тому залишимо лише його фото нижче, аби місто знає своїх героїв і наступного разу цей арбітр, сподіваємося, не судитиме фінальні матчі.

Антигерой фінального матчу

Під кінець матчу Ліка змогла створити кілька дуже гострих моментів, перехопивши ініціативу. В одному з них Михайло Калій після діагоналі добре бив у дальній кут головою, але воротар Енергетик здійснив сейв. В іншому, після вже дальнього пострілу гравця Ліки воротар Енергетика знову врятував, але відбив прямо на гравця Ліки, який бив з гострого кута і поцілив у штангу. Ще після одного пострілу гравця Ліки м’яч потрапив у перекладину. Зрештою, Ліка забила гол престижу, після вдалого розіграшу в центрі та проникливого пасу. Цим і завершився фінальний двобій 3:1 – Енергетик заслужено переміг та виборов Business CUP Мукачево 2016.

Після фінальних матчів пройшла процедура нагородження, яку провів організатор змагань Едуард Ільтьо, якому щиро подякували усі присутні, адже турнір, який тривав 3 тижні, вдався на славу. Призерів нагородили зрештою медалями, чемпіонів ще й перехідним кубком. Крім того, було відзначено кращих гравців турніру: Михайло Калій (Ліка) – кращий бомбардир, Василь Монда (Енергетик) – кращий захисник, Ярослав Ганкулич (Беркут) – кращий гравець турніру. Також гравців та команди нагородили.

ФК Енергетик, володарі першого Business CUP Мукачева

ФК Ліка, срібні призери турніру

ФК Мукачево Сіті, бронзові призери турніру

ФК Беркут, учасник фінальних двобоїв - гри за бронзові медалі

Михайло Калій (Ліка), найкращий бомбардир турніру

Василь Монда (Енергетик), найкращий захисник змагань

Ярослав Ганкулич (Беркут), найкращий гравець турніру

Чекаємо наступного турніру. Як проходив цей ви можете почитати також у публікаціях по ходу змагань:

Коментарі

ИН
Играл на турнире

Ничего себе дискуссия здесь. Позволю и себе несколько слов сказать. Я играл за команду, которая проиграла практически всем, поэтому могу претендовать на нейтральность. На финале я был зрителем. Могу подтвердить что в игре за третье место тот гол что забил Беркут очень сомнительный но он не очень повлиял на ход игры. Честно говоря с Беркутом что то было не так хотя и Мсити молодцы, они очень дружно играли, настоящая команда. По финалу конечно больше вопросов. Энергетик явно был сильнее, и это кстати четко написано в этой новости. Поэтому я не очень понимаю наезды на редактора сайта который как бы играл за Лику. Его сайт четко написал, что команда за которую он играл проиграла по делу. Но так же я на все 100% согласен что этот арбитр который на фото просто мудила. Судил он не по делу, а как ему орали со стороны, и может обижаться Энергетик и обвинять редактора сколько угодно, но именно этот арбитр им подсуживал. Это было очевидно всем, кто смотрел матч Энергетика с Ликой со стороны.Точка

S
soccer

Питання до редакції: Чи є в наявності більше фото , або може і відео? Якшо є , то можливо Ви би могли розмістити на якомусь соц. ресурсі для широкого загалу.

1
1111222

Чи не здається вам , що вперше на обговорення викладена тема арбітражу Мукачева та Мукачівського району. Якшо кожен суддя би знав , що його дії будуть обговорюватись у футбольних колах та його імя буде згадуватись в мережі на спортивних ресурсах краю в доброму чи поганому випадку. То ми би як мінімум не радувались , що вони тверезі судять.

?
???

Походу тут крім Діми і купки псевдо-арбітрів, які отмазують свого за прогони при суддівстві , ніхто і не викладає обгрунтовану точку зору...

3
3-1

Діма не займайся Херньою,краще побрийся))) а то тебе борода в низ тяне)))!!!

С
Суддя

Пацани не вадьтеся. Добре що арбітри тверезні були бо обично на суху не судять. Майже організтори заставляли перед іграм їх у драгер дути. Другий раз якщо суддя набаранив дайте йому такуй на полі подсрачника і дай буде здоровий

Ф
Футбол

Енергетик все виграє бо файно грає айбо їх усе тянуть арбітри. Це не красно

И
Игорь

Діма , якого хера на арбітрів сїжаєш ? Ви нульві були , одна нормалаьна атака за 40 мин , і три удари Калія - Всьо ! всі жовті були по ділу !

?
?????

Діло не в результаті, а в роботі арбітра , який просто халатно та не кваліфіковано відсудив. А в грі за 3-є місце зарахувати гол коли м яч не пересік лінію... Це ж не примхи гравця Ліки. Чи гравці М-Сіті теж згодні , що м яч повністю пересік лінію їхніх воріт? А це один і той же рефері "чудить" дві гри підряд... Хоча гру обслуговують 2 судді, ось чомусь до іншого жодного нарікання. Як нема питань по суддівству і до інших арбітрів на турнірі.

М
Мукачівець

Глядач це майже той суддя) він думав що його функція не судити а дивитися))))

Г
Глядач

Хлопці Я був на грі і все бачив, до арбітра це тільки примхи гравця Ліки який є редактором сайту ось Він то і написав щоб вгамувати себе ,бо футбол то не його і грати він відверто не вміє!!!а по грі то все очевуидно Енергетик -чемпіон!!!

?
?????

До речі цей же арбітр зарахував перший гол у ворота М-Сіті , хоча м"яч не пересік лінію воріт повністю, отже гола не було. ))) Тупо суддівська "запара" ))) Ці дві помилки цього судді вплинули на результат та хід обох матчів ( За 3 місце і фінал). Були й інші непослідовні діі при арбітражі. Порада таким арбітрам.... "Не можешь срать , не мучай жопу"!!! Не псуйте людем спортивних свят...

Р
Редакція

Ми і написали, що Енергетик переміг по грі, заслужено

?
?????

Енергетик виграв по грі. А те ,що перший з голів у ворота ліки був забитий в більшості із-за незрозумілоі другоі жовтоі картки був вилучений М. Калій то є факт очевидний. Не було б цих некваліфікованих дій рефері то не було б суперечок. Ще раз наголошую ,що рахунок по грі . Ці дві команди були на голову кращі за інші на турнірі і показали захоплюючу , змістовну та цікаву гру достойну фіналу.

Я
Я

Нарас видно шо кось знакомий у редакції) такое як Лігу Чемпіонів програли)

П
правда

Все було по ділу гра була чисто і причім там арбітри...

К
Капелан

Діма Тужик кращий гравець турніру, суддів на мило))

Читайте також