Фінал Mukachevo Business Cup: 12 голів, 2 вилучення та 2 серії післяматчевих пенальті (ФОТО)

8
1

Другий за ліком турнір, який тривав увесь березень і в якому взяло участь 10 команд, завершився сьогодні фінальними двобоями за золоті, срібні та бронзові нагороди.

Першими на поле вийшли команди, які в минулому році боролися за чемпіонство – Енергетик та Ліка. Цьогоріч вони хоч і доволі впевнено виграли групові етапи змагань, зайнявши перші місця у своїх групах, однак у півфіналах поступилися. Відтак, цьогоріч змогли претендувати лише на бронзу.

Матч почався дуже жваво – з обопільних атак. Однак, якщо Ліка створила значно більше хороших моментів до середини першого тайму, Енергетик хай менше, але свої реалізував, при чому дуже холоднокровно, повівши в рахунку 2:0. Окрему подяку гравці Енергетика мають висловити своєму голкіперу, який як то кажуть «тягнув» спершу все. 

Утім, ще до кінця першого тайму Ліка змогла переломити хід матч, забивши поспіль 3 голи і вийшовши вперед. Дублем відзначився Сергій Морон. Так завершився перший тайм. У другому – вже Енергетик пішов відігруватися і кураж уже спіймав воротар Ліки. Але у другій половині другого тайму завдяки 2-м стрімким контратакам Енергетик зміг не просто зрівняти рахунок, а вийти в перед – 4:3.
Кінець матчу пройшов на зустрічних курсах, але якщо Енергетик кілька разів відверто пробачив Ліку, то ось Ліка свій момент не змарнувала: Михайло Калій забив гол під кінець матчу, зрівнявши рахунок у гру та перевівши її у серію післяматчевих пенальті. І у цій лотереї перемогла Ліка, гравці якої були влучнішими.

Таким чином Ліка поквиталася з Енергетиком за програш у минулорічному фіналі та здобула бронзу змагань, а гравець та капітан команди Михайло Калій було відзначено як найкращого гравця турніру.

Опісля цього матчу відбувся матч за золото, в якому зійшлися Алекс і Беркут: перші – значно атлетичніші, другі – технічнінші. Початок матчу був повністю за Беркутом, який вміло розігрував м’яч та комбінував. Власне, так і було забито перші 2 голи: чіткий розіграш і фактично удар у порожні ворота. Здавалося, що гра зроблена, однак під кінець першого тайму Алекс почав додавати, – і зміг відіграти один м’яч після удару зі штрафного.

Другий тайм був дуже нервовим і грубим. Велика кількість фолів, переважно з боку Алекса, 2-є гравців якого у підсумку були вилучені.

Однак, попри це Алекс зміг зрівняти рахунок, а на останніх хвилинах навіть був момент – вихід сам на сам з голкіпером – який міг принести їм перемогу. Хоча за кілька хвилин перед цим виходом у Беркута також був чудовий момент: Слава Ганкулич після розіграшу кутового пробив потужно, але влучив у стійку. Таким чином, як і в матчі за бронзу все вирішилося у післяматчевих пенальті, і в цій серії пощастило більше команді Алекс, яка і здобула золото турніру.

Нагороджували гравців організатор змагань Едуард Ільтьо та представник Федерації футбола Закарпаття Олександр Переста.

Коментарі

Н
Наталія

Молодці Калій і Морон!!!

Читайте також