ФК «Верховина» вперше взяв участь у зимовій першості Закарпаття

6
0

Випробувати власні сили після тривалої перерви в турнірах обласного рівня змогли міжгірські футболісти, взявши участь у зимовій першості Закарпаття, стартові матчі якої відбулися минулих вихідних.

 

До цьогорічного розіграшу даного турніру долучилися 7 команд. За регламентом учасників розділили на дві групи. До групи “А” разом з ФК “Верховина” потрапили команди першої футбольної ліги Закарпаття: ФК “Вільхівці” (Тячівський район), ФК “Нарцис” та ФК “Оболонь” (Хустський район). Стартові ігри в цій групі пройшли в м. Хуст, а матчі в групі “В”, до якої ввійшли команди вищої ліги чемпіонату Закарпаття — СК “Берегвідейк” (Берегово), ФК “Мукачево” та ФК “Пістрялово” (Мукачівський район), відбулися в Мукачеві.
 
В дебютному раунді групового етапу команда зустрілася з ФК “Вільхівці”. Матч видався нелегким, адже стан засніженого поля ледь дотягував до оцінки “задовільно”. Про технічну, комбінаційну гру мова не йшла. Обидві команди зробили ставку скоріш на удачу, ніж на майстерність. Більш фартливими в цьому протистоянні виявилися наші суперники, які наприкінці першого тайму змогли реалізувати свою єдину можливість для взяття воріт.
 
Здавалося, що зломити хід поєдинку вдасться в другій половині зустрічі. Підстави для оптимістичних прогнозів були — “верховинці” створили безліч голових моментів, але забити бодай один м’яч не змогли. Скоріш за все причиною поразки стало не відсутність фортуни, а брак досвіду: пропущений минулорічний футбольний сезон негативно вплинув на стан команди.
 
Ще два суперники по групі — ФК “Оболонь” та ФК “Нарцис” у своїй дуелі розійшлися мирно — 1:1. У групі “В” СК “Берегвідейк” зустрівся з ФК “Пістрялово” і здобув перемогу — 2:1.
 
Капітан ФК “Верховина” Ігор Лолин радить команді не зважати на поразку і продовжити боротьбу за вихід з групи.
 
— Беручи до уваги нічию “Оболоні” і “Нарцису”, у нас залишаються всі шанси потрапити до фінальної частини турніру, — зазначив капітан. — Більше того, участь у зимовій першості для нас — це насамперед можливість підготуватися до старту обласного чемпіонату, тому результат поки що не є пріоритетним для клубу.
 
…Хоч зимова першість Закарпаття є традиційною і проводиться щороку, наша футбольна команда вперше взяла в них участь. Лише завдячуючи ентузіазму гравців, які заздалегідь власними силами провели зимові збори команди, тренуванню, що, безперечно, доводить палке їх бажання виступати на спортивних аренах області, організаційній та фінансовій підтримці палких шанувальників футболу (серед яких депутат облради Юрій Гнепа, депутат селищної ради Михайло Шурдюк, підприємці Олег Рубець, Василь Бундзяк, Іван Фалюкович), участь ФК “Верховина” в турнірі стала реальністю. Також команда особливу подяку висловлює голові райдержадміністрації Василю Щуру за наданий ним транспорт для поїздки.
 
Всі гравці сподіваються на подальшу допомогу футбольному клубу не лише збоку голови РДА, а й інших людей, небайдужих до розвитку міжгірського футболу, адже без повноцінної фінансової підтримки неможливий вдалий виступ команди в обласній першості.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також