Флот НАТО готується до інтервенції в Сирію, а Росія - стягує бойові з'єднання до Середземномор'я

12
0

На Близькому Сході країни Заходу створили угруповання, здатну завдати по Сирії потужного ракетно-бомбового удару. Зокрема, у Східному Середземномор'ї знаходиться угруповання ВМС США озброєних ракетами "Томагавк".

Корабельний склад постійного оперативного з'єднання ВМФ Росії в Середземному морі найближчими днями буде оновлено.

Про це повідомив джерело в російському Генштабі, пише агенство Інтерфакс. 

"Відома ситуація, що склалася зараз в Східному Середземномор'ї, вимагає від нас окремих коректив у складі угруповання ВМФ. Найближчими днями вона повинна поповнитися великим протичовновим кораблем Північного флоту. Пізніше до неї приєднається ракетний крейсер Чорноморського флоту "Москва", який зараз завершує виконання завдань в Північній Атлантиці і скоро почне трансатлантичний перехід у бік Гібралтарської протоки", - сказало джерело.

За його словами, восени середземноморське угруповання ВМФ повинен поповнити ракетний крейсер Тихоокеанського флоту "Варяг", який змінить великий протичовновий корабель ТОФ "Віце-адмірал Пантелєєв", який зараз виконує бойові завдання у складі оперативного з'єднання.

За даними американських і британських ЗМІ, на Близькому Сході країни Заходу створили угруповання, здатну завдати по Сирії потужного ракетно-бомбового удару. Зокрема, у Східному Середземномор'ї знаходиться угруповання ВМС США з чотирьох есмінців (Gravely, Barry, Mahan і Ramage), озброєних ракетами "Томагавк". Тут же знаходиться флагманський корабель ВМС Британії Bulwark, а також британський підводний човен класу Trafalgar.

Крім того, в Адріатичному морі знаходяться британський вертольотоносець Illustrious і фрегати Montrose і Westminster. У Червоному морі діє американська авіаносне угруповання на чолі з авіаносцем Harry S. Truman, а також десантні кораблі San Antonio і Kearsarge. У Перській затоці - авіаносна угруповання на чолі з авіаносцем ВМС США Nimitz.

Франція також прийняла рішення відправити до берегів Сирії фрегат протиповітряної оборони Chevalier Paul, призначений для прикриття великих угруповань сил флоту у зоні бойових дій.

Нагадаємо, урядова армія Сирії почала виводити підрозділи з місць постійної дислокації у районі міжнародного аеропорту Дамаска і військових баз в околицях сирійської столиці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також