Фонд, який фінансує русинських сепаратистів Закарпаття, відкрив свій центр у Донецьку (ФОТО)

13
11

Минули ті часи, коли розвідувальна та про вокативна діяльність однієї держави на території іншої здійснювалася утаємниченими шпигунськими мережами та агентами.

Особливо відчутним віяння часу у цій сфері стало в Україні де Російська Федерація шляхом усестороннього впливу на масову свідомість нав’язує суспільству антиукраїнські погляди та привчає українців до розуміння другорядності своєї нації та приреченості на об’єднання «братських народів». З цією ж ціллю, а також задля ведення прямою розвідувальної діяльності діють в Україні всілякі центри, об`єднання, фонди та сумнівні організації.

Черговим оплотом російського впливу став Російський Центр відкритий 8 квітня у Донецькій Бібліотеці імені Крупської. Центр створений за підтримки відомого фонду «Руский Мир», що не одноразово був помічений у провокативній діяльності на території України. С приводу цього фонду можна згадати скандал с приводу підігрівання русинського сепаратизму на Закарпатті до якого був причетний, як фонд так і безпосередньо його керівник В’ячеслав Ніконов, які профінансували сепаратистку організацію Асоціація «Сойм підкарпатських русинів».

Цікаво те, що відкриття Російського Центру у Донецьку відбулося у рамках Регіональної програми розвитку російської мови та культури на 2008 - 2011 роки, прийнятою Донецькою обласною радою. Виходить, що місцева влада цілком і повністю підтримує центри російської розвідки у Донецьку. Враховуючи повне мовчання СБУ та центральної влади спадає на думку, що державні інтереси віддали на відкуп іноземним центрам впливу та розвідкам, а Україну планується перетворити на такий собі філіал іншої держави.

Коментарі

Р
Русин

Пут Сидор, тай його шавки,дустали указание,так учинити уби нас називали сепаратистами. Почитайте што пише по інтернетови придурок П.Гецко,они уже "незалежні",лиш толку уд того нич. Ото робиться спеціально,уби на нас тот ярлик завісити.

Д
дiдо

Можете писати i говорити шо хочете, русины жили на Подкарпаттi вiками, i будуть жити. Нияка украiнiзацiя йiх не возьме, кiть за 900 рокiв йiх не взяли мадяри. Для декоторых они сепаратисти, а для мене, i думаву не лиш, ото родный народ. Iнтересный факт, нигде кроме Закарпаття русин не называють сепаратистами... Доста было, треба i мiру знати,а не лiзти зi свойiм уставом !!!!

Р
Русин

Староста їх і "трахнув",ун робить реальну роботу,без спонсору.Сидор,Жопан,Лецович,без того уби заробити на русинському движению,робити нич не будуть.

П
Парень

а Староста ваш гомик

П
Парень

подкарпатские русинское движение это кто? тир фсбшника и дед мазай? не смешить. пацталом

З
Знающий

Се про Николая Староста (Жалива)-голову Народної Ради Пудкарпатьской Руси, бесіда?

П
Пудкарпаття

Балога, зараз може розкрутити русинську карту,но ото буде йому дуже тяжко, в русинськое движеніє прийшли люди, які не пудконтрольні Балозі, та "Руському Миру".

П
Пудкарпаття

Жупана, што типирь у ціборах Сидора ходить, Балога платив, тай платить дале,Лецович з русинського дома жиє, тко йому його дав?

С
Сеня

о, ФСБшники сразу активизорировались

Р
Русин

нас Балога не фінансовав, і грошей його смердюших нам не треба

П
Пудкарпаття

Запуталися, ой запуталися, а Балога кого фінансовав?

Читайте також