Фото дня: Як будували багатоповерхівки в мукачівському Росвигові

67
15

Зараз це один з найбільш густо населених районів міста, а колись тут були болота.

Мікрорайон Росвигово, що в Мукачеві, місцеві розділяють ще на міні райони та між собою називають їх «Старе Росвигово», «Сади», «Підмонастир», «Квадрат», «Генерала Петрова», тощо. Центром району стала вулиця Росвигівська. 

«Сади» так називаються, бо раніше (ще років 20 тому) тут був великий яблуневий сад, «Старе Росвигово» колись було селом, яке у 1944 році приєднали до міста. Це вулиця Ужгородська та прилеглі до неї менші вулички. Тут активно будувались у 60-ті роки минулого століття. «Підмонастир» - теж зрозуміло від назви, знаходиться поблизу Монастиря (вулиця Василя Проніна та ті, що поблизу неї). А от у 90-ті роки міські архітектори вирішили забудувати пустир та з’єднати різні частини Росвигова. Тут були болота, які довелось осушити. Багато місцевих пам’ятають, як тут працювали військові, забивали  в землю великі паї та одна за одною з’являлись багатоповерхівки.  За кілька років на місці колись непривабливої болотистої місцевості де квакали жаби, виросли новенькі, та дуже модні на той час, багатоповерхівки. Унікальне фото тих часів нещодавно розмістив в соціальних мережах місцевий фотограф. На світлині видно, як тільки будувались будинки на Бульварі Гойди. Квартиру тут мріяв отримати чи не кожен. Та і по сьогодні мати житло тут вважається престижно.

Коментарі

А
Александр

Не понимаю редакцию Почему подаете не проверенную информацию В 90 годах уже было построеноо микрорайрн Не достроенными осталось 13 школа и дома возле него(до сих пор как памятники стоят блоки и панели)Строились дома в 80 годах я лисно получил квартиру в том доме откуда снято этот кадр Имею такую же.Военные не строили А СТРОИЛИ МУКАЧЕВСКИЕ СТРОИТЕЛИ уже не помню номер организации военные до того строили дороги(В ОБАВЕ СТОЯ ДОРОЖНЫЙ БАТАЛЬОН В МУКАЧЕВО СТРОЙБАТА НЕ БЫЛО. военные как и рабочые заводов помогали в уборке перед сдачей домов!НЕ СОЛИДНО ВРАТЬ

ПР
пішті росвигівський

до-ю ..ушитко боло як ти кажеш , я то же там рибу галасив і у мене то же не правильно годинка ходила

В
Василь

Короставий муйдуне ,ти коли вже здохнеш ,як здох твій сесер.Він тебе смердячого гусопаса вже зачекався.Ти нечасне не живеш ,як люди а бризгаєш ядом і ненавистю. Іди вже хоч вулиці замітай ,зароби трохи грошей на хліб і шмурдяк. Хоть якась буде з тебе неповноцінного користь людям.

Д1
До 1

Так і зараз будуть, не знаю, що там у Мукачеві, але в Ужгороді вже побудовані і далі будуються нові мікрорайони, чи "для людей" це щоб на шару роздавали?

Ю
ю

колисьи імав рибу у тих озерах...і у мурованику, і под Ловачков...А пак прийшли переселенці, які дуууууже боли зверхніми "вас здєсь слішкам многа", "мальчік, у тібя нєправільна часи ходют"..."Імя у тібя нєправільнає" "ми вас научім жіть" і т.д. А так званий пустир був хлібним полем, пшеницю там сіяли...А коли застроювали гойди, то 9-етажка удавила воду бола і там усьо плавало, доки не зробили дренаж, і тепер тих озер не є (а мош боло зробити зони відпочинку, доречі).

М
Майдаун

Вусулю,організме мутірований, у тебе тупого вклали чіп,який реагує на добробут,на СРСР і на русину!Як тулько комент про штось доброж,оепава вусуля нараз свуй будар откривать і запускать г..номет!

ДМ
До Місного

... кирті

ДМ
До Місного

Помниме!! І 6 могил артилеристів німицьких у бабки Горочки на корті)))

В
Василь

1,ти ж не людина.

2
2

Для людей реально будували совіти.

1
1

Хіба жидо-бандерівці щось побудували для людей?

К
Катя

Перший коментар розвеселив??????

М
Місний

Крінолін і Сєнькіно озеро боло. Ко щи помнить.

Ц
Центровський

Так много фоток! Треба меньше бо не встигаву усi побзирати

Г
Гопник

Постройили Район Наркоманів-і Наркобариг! ( Престижно -Кажете Жити і тепер?)

Читайте також