Фото дня: як виглядало Мукачево на листівках 80-х років

67
20

Місто було чистим та приваблювало туристів з різних куточків Радянського Союзу.

Колекцію історичних листівок у соцмережі Facebook традиційно оприлюднила спільнота Kertvarosh. 

На листівках 1985 року зображені фото В. Болясного, а колекцію підготувало видання "Радянська Україна". На фото автор показав всі найвідоміші місця Мукачева, заводи, центральну частину міста та Замок Паланок. 

Рекомендуємо вам також глянути, як виглядало Мукачево на листівках 40-х років

Коментарі

Р
Русозакарпаточехословак

Вот блин, давно не живу в Мукачево, когда жил думал партийные лозунги на родном для меня языке и только давно живя в РФ обратил внимание на фото, что все они на украинском, в детстве я русский и украинский не различал видно... но верно я кажу, шо це друга для мене рiдна мова

Р
Руснак

Роботе,коли тя правили то мозги хуть штучні могли покласти! Быку дурный,домаш ош при німцях баварськоє пивко попивавбысь? Хотя 25 року неньки не ліпшый варіант для Закарпаття!

МЗ
Мукачівський з Міжгір'я

Гарні часи були.

З
закарпатка

Было очень хорошо, спокойно. Кто это не прожил, тот не поймет.

1
123

З коментарів зрозуміло що всі За те що місцева влада правильно зробила що зруйнувала меморіал.нікому він там не заважав... .

1
11

ДО 18. 24 читай трохи хоть вікіпедію Підкарпатська Русь на відміну від Донбаса до 1946 р. ніодин день небула ні в складі України ні СССР ТАК ЩО їхнє освобожденіє для нас принесло лиш жебрацтво і розвал і тисячі емігрантів і репресованих і розбитих сімей.

Д
До111

Ти придурку. Там не було нікого поховано під тим меморіалом. А воювали за визволення Закарпаття в тому чихслі і закарпатці! Кіби фашисти перемогли та з твоїх родичів би мило зварили. Шакале паршивий. Воліла тя мати на жаливу устяти як такого придурка утелити! Заклявбисся'

М
Мукачівка

А як тепер виглядає "Мукачіприлад", серце кровью обливається як бачишь як рушиться завод , і нікому діла нема. Його можна привести до ладу і показувати туристам, які були цеха в радянські часи і які прилади виготовлялись на заводі.

Р
робот

Останньому , не путай х.. з пальцьом

ДД
ДО до 111

Ну, виходить, що українські війська на донбасі теж окупанти, адже їх туди ніхто не кликав, на донбасі лише автономію хотіли, як і закарпатці ще зовсім недавно

Д1
до 111

>> знесли меморіал воїнам які загинули відвойовуючи наші землі Ти хотів сказати загинули окуповуючи наші землі? Ніхто їх сюди не кликав, щоб їм тут за нас помирати.

В
Варишський

По поводу мемориалу скажу що мертві мають спочивати на кладовищах а радянська влада утраивала танці на костях роблячи меморіали вцентрівпарках скверах.де пьють гуляють веселяться.По християнськи все правильно зробили

Р
робот

До 111 , тобто своїми словами ти визнаєш шо ти окупант , бо нас не треба боло ниодкого асвабаждати , ми були вільними , поки не прийшли асвабадітелі які геройсько пали у бобовищанських подвалах , не витримавши напора ігристого напою , земля їм бетоном

.
....

Файнi фотьки! Дякую редакцiя! )) Я пам"ятаю))

1
111

знесли меморіал воїнам які загинули відвойовуючи наші землі і влаштували п'яний .... на цьому місці. "По європейськи" Мукачево зробило.нічого у них нема святого.

М
Мукачівка

Як можна було знести меморіал, місце пам"яті... Соромно за такі рішення. Історію треба знати

Я
Я

А ещё, как вижу в 80-х в городе была река, а сейчас Латорица превращена в болото.

К
Кира

Приберите эти вульгарные вывески на половину фасада, тогда был кпСС а теперь реклама

М
мкчв

Особисто я маю цю колекцію в оригіналі. Зараз все майже так само, окрім того, що дуже багато реклами розвішано. Ну і що ще хочу сказати - шкода меморіал в комсомольскому парку. Особисо я не прихильник радянської влади, комунізму але памятки потрібно змерігати. Той меморіал потрібно було оновити. Якщо вже так були проти того меморіалу - знайдіть в гуглі як виглядає памятник радянським визволителям у Відні. Їм добре а нам мішав.

А
админ

Что щас скажете?

Читайте також