Фото дня: Якими були мукачівські магазини у 70-ті (ФОТО)

54
27

Цікаві старі фото 1969-1971 років розмістив в Інтернеті Закарпатський колекціонер Сергій Тішин.

Світлини міських магазинів були надруковані в спеціальному альбомі, що був випущений до 10-ти річчя Мукачівського "горпромторгу", тобто міського відділу торгівлі промисловими товарами.

На чорно-білих фото можна розгледіти тодішній асортимент товарів і навіть побачити, якими були рекламні вивіски та назви магазинів, як наприклад "будинок взуття" та "будинок одягу".

Дивіться також: Військовий літак прямо на подвір'ї Мукачівської ратуші

Коментарі

П
Петро

Старі знімки можуть розказати чимало. Іноді купую на Віоліті цікаві знімки, котрі ілюструють реальне життя

МШ
Мама шоні майдауна

За руских то я була ши трохи молода то робилам уборщицов в райкоми партії і мині на свято динь октябирскої риволюциї 7 ноябри видали кулечко такої мягкої бумаги.В тоді нихто не відав шо то таке , ни знали шо то для витирання гузици . Я думала шо то такий папир дают комуніштам шоби витирали свої писки . А мий синочок Шоні то до школи носив сюю бумагу і хваливси шо то маму комунішти нагородили бо она добре робит на побєду комунізьму во всім мірє і типир є гироєм серисери як Гагарін.

ВК
Вася капелан

Перебачте але то ніякий не магазин а який музей. В магазинах то є товари а туй нич не є тилько дівочки.

КЗ
Каратель закарпуцьких під*р*сів.

Єдиним товаром в совкових магазинах то були продавці , забери їх і там можна було грати у футбол .Се сер тут підтримують вибл*дки завезених кацапів і русуни в резинових чоботах з прилипшим до підошви гімном

КБ
к Брежнев

Окупаемость "Турецкого потока" 99 лет и то если покоритесь Султану.Северного потока-2 , 100 лет,с условием сильных зим.А долг за "Юкос"-жила бы срана родная,только Миша Ходор вас потрепает сильно сильно на бабосы...Не за что ссср то делать.

М
Майдаун

йой перебачте ня не фотку а водку,то ужись ня од заперевальних ся розмітує тать щись не похмелив і пальці ся трясут.

КІ
Корчі із Інтуріста

До Комментаторам. Шо ти за єден ош за Нюла спомнив? Ба шо тепер робить?

М
Майдаун

марги лепаві,тать чорт міченый щи у 80их продав мою гузицю англосаксам і глобаліштам-сорусятам.А пак они забили у ниї літрову фляшку,она пошкодила остатки отравленого водков по 2.47 мозга,і я став тим кем я став - дурным вушливим петухом і типирька лем туй можу ригати свуй словесний понос.до науки і роботи такий бемул ге я неваловшен і того мушу торгувати свойов гузицьов у берегівському циганському таборі,бо даже Гецко і Сидор ужись нею брезгуют.Но нич хоть ся хватать ме на цігаретлі і дешеву заперевальну фотку і на інтернит оби туй всих баламутити.

КІ
Корчі із Інтуріста

Проба.

ЗМ
Закарпатський мадяр

До Центровського. Но тоуди лем Албанія бола бідніша од нас, а типирь уже і Албанія і Молдова багатша! Здобули!

К
Комментаторам

Большинство здешних комментаторов-владельцев русскоязычной челюсти, включая меня, до 1991го года сидели жопами на бутылках в Усть-Пердюйске и Мухосранске и пили боярышник. А потом их сюда как скот попривозили в товарняках, они расползлись по целому Закарпатью и стали основой закарпатского криминалитета.

М
Майдаун

Марго,центроше лепавый.То магазини бомжатники? Гута би тя побила,худобо польська,ти кроме гноя у хліві нич не видів.Пройдися по сучасним у новому пасажі,та тя на поруг не пустять бо там таким вушливцям нічого робити бо ціни для бандіту. Няню рема,скорше шльондра рема. Смолоше вонячий, то вже було в кунци 80-х,коли чорт мічений прлдав Союз англопіндосам.Туди лем морська капуста і суль. Тому,што “до всіх”,тобі алкашу лем пиво у копони.Та обись чорте знав,ош то было натуральное пиво,а не се хімічное.Ти думаш ош німіць би ти дав пити баварськое пиво? Худобув бись бов у німця. Машинами упиравуть.Та нашто тоди было машини,коли транспорт за копійки і доставив у любу точку Союза. Типирь навезлисьте металолому із Європи та кічитеся.Тоди на Жигуля хоч довго,но мош заробити.А типирь ци заробиш на нормальну машину,кіть не бандітісь,а вать не чистиш будари на Чехах. За укрозарплату і машинку з детського мира не купиш.Кури сині,но натуральні.Типирь бемуле жреш антибіотики накачані водов.

К
Комментаторам

90% сегодняшних комментаторов в те времена дальше ЖДВокзала или Автовокзала ногу не могли поставить в Мукачеве - гуканы, забыли как Вовка Каменный вас гонял вместе с Андриасавым и Нюлом- вы ссали дальше своих сельских КООПов выходить, чтобы не получить «по губах»! Какие вам магазины обсуждать - вы, черти их близко не видели, даже в снах своих тревожных!

Б
Брежнев

Теперь у тебя есть 100 сортов колбасы, 200 телеканалов и джинсы. Зато у тебя нет бесплатных медицины, жилья и образования. Ты получил, что хотел!

ДВ
до всіх

До совицьких пиво було на рівні Баварського.За совіти дістало кличку "Жабій Вода".Взуття таке було що робило ноги кривими хоча і коштувало 12 рублєй.А мадярські чиські топанки на чорному ринку коштували 70 рублєй.Левіси коштували 150 рублєй.Середня зарплата була 75 рублєй.Горбатий запрожець коштував 3000 рублєй.Лиш повні ідіоти ностальгують за совітами.А ще в цих магазинах давали у нагрузку неякісні спорчені продукти.А тушки синіх курей які продавали,просто мєчта совицького насєленія...

Ю
ю

і про машини не забудьте - типирь у каждому дворови по 2-3...і не жигулі.

ДН
До нижньої марги

Так тупа курво , кирзаки довго носилися .Бажаю тобі шлюхо все життя ходити в кирзаках.

С
Саша

Круті були магазині! Особливо взуттєві , місця багато ,викладка суперова, лавочки всюди і носилось взуття,! А тепер гівно китайське і турецьке по 1000/2000грн. І це в кращому випадку!

НР
Няньо Рема

До алкаша юрця 14:47 . Тобі пияку нічим не угодиш.Не подобається пиво то нажерися гімна.

НР
Няньо Рема

В сесері в магазинах крім солі ,морської капусти і кирзових гавнотопів нич не було ,до села навіть хліб не завозили.

Y
Yurii

Если сейчас убрать с прилавков всю сою и все продукты с вредными добавками вызывающие рак то прилавки будут совсем пустые. Одной только водки около 40 видов а на самом деле одно и тоже только цена разная, попробуй выпить три бутылки пива одним махом, а раньше три четыре бокала ,так жажду уталить.

М
Майдаун

Я не дебіл я довбо*об вбийте мине шоби я си не мучив.

Ц
Цинтравому

Диви Китай. Підправляє стару систему і робить усе. А могли Тібет розвалити і усіх у війну вкинути. Но не було там центровських.Тому Китай є Китай.

Ц
Центровський

до Майдауна, Якi магазини? Тот бомжатник шо на фотках? По сравненiю з теперiшнии городом, магазинами, зарплатами, рiвнем життя - совок то сама настояща жебрач)) То май бiднiша держава у Европi бола пiсля Албанii. Перестань уже показовати якийись отсталий дибiл, тать чилядь ся смiйе з тя)))

В
ветеренар

Думаєте ож мозги затуманити то легкой діло?.Нє , то ще потрібно добре попрацувати. І результат: Головне Долляр. Сів у наворочену тачку і батьків не потрібно. А більше Доллярів, то і україну мож продати. Усе розоср.ли. Литаки не випускають ,ракети теж, авто теж , освіта нижче каналізації ,народ Пачками на зароботках. Лише вулиці назвали та пам"ятники повалили. Слава,слава

М
Майдаун

Се “окупанти”. Се “жебрач” у Союзі.У малинькому вариши такі магазини і при тому доступні ціны,мош купити.А не так,як у типирішніх і зайти не мош.І правий “1”,все на українській мові.Ніє ни шопу,ни бару, ни.....То “гнобителі” были. А бандершня нас тягне у гуні,петики,барани і солом’яні хатки. Русины собі,нич лем піарять,які “щасливі” люди были при чехах,мадярах....бо у цинтрі вариша торговіця была та жеброта у гатьох цуравих і онучах,продавала волы, кури,яйця.....панам. Як удалося народови так затуманити мозги!?

1
1

И все вывески на украинском, сейчас больше иностранщины чем тогда, а ещё говорят ущемляли украинский язык.

Читайте також