Фото дня: Новорічний бал в Мукачеві у 30-х роках ХХ століття

26
20

Хоч до Нового Року ще далеко, але пропонуємо вашій увазі унікальне фото, яке на своїй сторінці у фейсбук розмістив закарпатський колекціонер Сергій Тішин.

Мукачево на початку минулого століття було культурним та розвинутим містом, а свята відзначали з неменшим розмахом ніж зараз. Про це свідчить фото 30-х років ХХ століття. Дівчата у вишуканих сукнях та з святковими зачісками готові до балу, що, до речі, відбувався в ресторані «Зірка».

Цікаво, що в той час у всій Європі бал вважався однією з найяскравіших світських подій. А участь в «старовинній тусовці» могли брати як люди вищого класу, так і середнього.

Всі бали були чітко розплановані: порядок танців, дрес-код, манери, меню. Починався сезон таких розваг восени, тривав всю зиму і аж до Великоднього посту. У великих містах бали проводились майже щотижня, а от у провінційному Мукачеві набагато рідше. Тому таку подію обов’язково фіксували на фото.

Коментарі

ВМ
Вишневий Микола Миколайович

Наша проблема в тому , що кращі покидають свої домівки. Лишається - бездарь, внуки правнуки бездарі комуністів. Нашим краєм заправляють смотрящі Медвідчука . Тупоє бидло керує нашим краєм, а ми мовчимо.

Г
Голесо

08:38 Друже ти мене не вплітай у своі інтриги))сплетні туй розводите,поза очі...як брихачки на лавицях))Думаш я туй торчу,і на какждий твій понос отписую))То Васінька ранений под чужими ніками "штопать"

1
1

Хіба можна на основі якоїсь, хоч і гарної ностальгічної фотографії, робити серЙозні висновки? При Чехословацькій Республіці половина русинів звалила за кордон на заробітки. Власне, як і сьогодні. З чого, чи з кого ви робите культ? З масонської еліти ЧР, що здала країну жидо-гітлерівцям наприкінці 1930-х років в результаті мюнхенської змови?

ВЗ
вечний зов

Майдаун - неудачник по жизні, якому усі винуваті. Тому йся пропагандистська мавпа і годна лиш скулити.

В
Василь

Муйдауне короставий ,ти вже си вернув з жебрачки у Львові ? Знову цигани у поїзді забрали у тебе нажебране? Мені навіть тебе нещасного жаль. Ти такий одинокий ,заляканий , заздриш нормальним людям.Ти навіть контрабас не здатен носити ,бо срешся зі страху.Типовий мадярон.

М
Майдаун

Русины ариштократы Лю6лят паленку бухаты, Контрабас возиты, У горах смітиты. Наркоту мы заганяєм, Галечан не уважаєм, Тyй дyрных ты не найдеш, Зробим тyйка Бангладеш!

М
Майдаун

Вусулю обдри....ий,ти то якого болта до українцю липнеш? Українці,то хуторяни,чінька, хлів, салонина, співанка,садок вишневий...А галіцайськое быдло,то мерша,яка має у хліві воняти! Русины перед українцями аристократы,а з быдлом польським на єдному гектарі не будуть єдним воздухом дихати!

В
Василь

Заморожений уленю 12:28 ,ти постійно тут під усіма темами сереш на Україну і українців .Ти не просто тупе бидло ,а і ворог і "столик" твій гнидо мадяронська за Тисою . І ви договоритеся ,що ми закинемо вас засранців туда і ніхто вам не допоможе.

СЗ
Студеный Звур

послухай . .. Твоє звернення до мене лиш підкреслює , що ти є БЫдло ! До опонента звертаються на його нік . А ти є Быдло якоє підсіло за чужий столик де його не запрошували . я ж у свому першому дописі , лим про русинок написав і про історичний сайт . А ти заліз із своїм писком і почав ображати . Люди терплять таких , а потім такому бидлу дають в табло . Але вашоє хамство ,десь і вигідне . Люди взагалі за вас не голосують. Життя шурує повз вас ...

В
Василь

А що звуре заморожений, 00:29 не правильно щось написав? І не треба розказувати ,що бидло є всюди ,спочатку самі станьте людьми і європейцями ,а потім звертайте увагу на інших.І поки не змінитися ,будете пуцькарпуцьками.

СЗ
Студеный Звур

06:49 :Голова в тебе з кремля . Сам хоть порозумів шо написав ? Белеберду пишете всяку .Ноль логіки . до 00:29 : До голесо : Нік нашто чужий хоснуєш ? Шо ни спиться вночи ? муза з пегасом в голові гонки устроїли ? То што ріки засирають правда . Быдло є всяды ....

РТ
раз туй така пьянка

вся сися ностальгія ниська ногами з кремля...верніть мадярам їхньоє чехам не забудьте і полякам...мало м румін не забув....а потом мы вернем вам крым и донбасс и возможно кубань вместе с витей... а ко ся дуже забив што там буде як ато ся кончить...то най побзерать у керт...мы самі на такуй земли жиєме роки...ниє такої межі в світі котру би не прикусив дако...лем уважайте на межу сироти тай вдови...оби вас богонько не побив)))

СЗ
Студеный Звур

Штось словаки та й мадяри За копоні похапали - То руснаки в студені звури Мусор наметали! * Чистять після них, культурних Тису й ЛаторИцю, Так свинячить в ріднім краю Зовсім не годиться! * Звури всі позасирали, Хащі рубанули, Потім на заперевальних Всю вину спихнули.

А
Альгердас

Может и так! Но - https://youtu.be/11EI0zGxeXE

СЗ
Студеный Звур

Што вас двох баранив мийрегы беруть --ха-ха-ха

В
Василь

Заморожений улень 20:31 , чому ти такий тупий?

Р
русин

Уе еу лем тото, Мы руснАкы сомарЯкы, Еть-кедь гароу оде то, Чытаві бабраки. Штрімфля вадас контрабас Мы туйка газдуєм Шваблыки та й ганджубас, Вшытко скарідуєм. Ыпен, дрыпен, тамка туйка Гет за перевал, На цветмет у нас є чуйка, Крадиме метал. Галіцаїв мы ганяєм, Бо не давут жыти, Хащу пыляєм-валяєм, Нігде силу діти. Лем-бем-вем, тото-сесе, Мы мадяри-циганы, Най-тай ньив, хосен-мосен, Не ныякі гуканы. Шовдарь-бовдарь, гойта-ішта, Йоу-боу, руснак-ціганяк, Євробляха-міліцішта, Вшитко туй лем так і сяк.

СЗ
Студеный Звур

И русинки ся паранно убирали . Є доста фото в інтернеті . Сайт Transkarpathian Heritage най вам буде у помич . што до сьойі фоткы , жоны тай дівочкы на ньив и типирь перфектно по днищньому впозирувуть .

РЛ
русинські леді

Всьо правильно уповівись, но ісе бов панський народ - мадярки. А русинки по яких таких балах ходили?

Р
русин

Жаль,що исе парадноє дійство відбувалося ищи до "визволення", а то ті, що прийшли на нашу землю і забули повернутися на родіну,приписали би собі в заслуги. А між тим ,жінки їх ходили по городу у нічних сорочках,вважаючи їх нарядними вечірніми нарядами. Таку от насадили нам"культуру",так і живемо.

Читайте також