Футбольні новини районів

12
0

У неділю відбулися ігри в групах у відкритій зимовій першості Ужгородського району по футболу. Цей тур був щедрий на голи.

Група А (с.Оноковці): Кінчеш – Холмок – 2:2. Холмок гідно протистояв команді «Сокіл» Кінчеш, які більше контролювали м’яч, але наприкінці зустрічі при помилці захисників Холмок зумів вирвати нічию.

Оноковці – Оріховиця – 3:0. Це протистояння команд однієї сільської ради. Після поразки від Кінчеша 2:7, Оноковці зуміли переграти команду «Медея» Оріховиця.

Група В (с.Р.Комарівці): В.Лази – В.Геєвці – 6:0. В.Лази повністю домінували на полі і з великим рахунком обіграли команду В.Геївців.

Р.Комарівці – Дубрівка – 1:1. Був дуже хороший, видовищний матч. Р.Комарівці гідно протистояли срібному призеру чемпіонату Ужгородщини. По ходу зустрічі вигравали 1:0, який зі штрафного реалізував один із найкращих гравців на полі Іван Вийгеш. Але під завісу матчу, за 3 хв. до кінця, Олександр Пакош із Дубрівки зі штрафного змусив капітулювати голкіпера Р.Комарівців.

Група С (с.Лінці): Худльово – Шишловці – 5:0. У цьому матчі підопічні Івана Шанти не залишили ніяких шансів шишловчанам.

Лінці – Соломоново – 3:0. Соломоново більше контролювало м’яч, але Лінці реалізували моменти.

Мукачівщина

У неділю на Мукачівщині відбулися матчі VII туру зимової першості з футболу. Матчем туру очікувався поєдинок між командами В.Лучки – Кольчино.

Молода команда кольчинців трішки невпевнено розпочала турнір, але гравці з кожним туром додавали у грі, тож стало розумілим, що лідеру буде нелегко. Непростим очікувався поєдинок команд-сусідів Іванівці – Ст. Давидково та матч між вічним запитанням, хто кращий – ракошинці Василя Коштури чи чинадіївці Василя Кучінки. Великолучківська команда після 5 турів була лідером зимової першості, але дві поразки в останніх двох турах говорять про те, що команда може не бути призером. У всякому разі, великолучківці демонструють далеко не чемпіонський футбол. Ось і в неділю кольчинці виглядали набагато мобільнішою і більш організованою командою. Як підсумок – перемога кольчинців із рахунком 2:1. Матч сусідів Іванівці – Ст.Давидково теж приніс перемогу більш дос-відченим – 2:1. У районному дербі Василь Коштура переграв свого опонента, ракошинці перемістилися на п’яте місце, відстаючи від другої команди першості всього на три очки. Зате чинадіївці відстали і вже за призові місця не борються. Чотири поразки в семи турах – це загалом сором для чинадіївського футболу. Невже нікому підтримати історію та багаті традиції, які творилися десятиліттями?

Матчі VII туру принесли такі результати: «Сокіл» Мук. – «Бобовище» – 5:0, «Іванівці» – «Ст. Давидково» – 2:1, «Арданово» – «Страбічово» – 2:1, «Чинадійово» – «Ракошино» – 1:2, «В.Лучки» – «Кольчино» – 1:2.

Після семи турів турнірна таблиця набрала такого вигляду: Кольчино – 17 очок, В.Лучки – 15, Арданово – 15, Іванівці – 13, Ракошино – 12, «Сокіл» – 11, Чинадійово – 9, Ст.Давидково – 7, Страбічово – 3, Бобовище – 0.

У неділю, 20 лютого, в VIII турі зимової першості зустрінуться: «Сокіл» – «Арданово», «Ракошино» – «Бобовище», «Страбічово» – «Іванівці» (всі матчі на стадіоні с.Іванівці), «Кольчино» – «Чинадійово», «Ст.Давидково» – «В.Лучки» (стадіон с.В.Лучки).

Берегівщина

Третій тур зимового кубкв в Берегівському районі зібрав тисячі людей на стадіонах, подарував нам 11 матчів, в яких було зафіксовано 11 перемог та забито 38 м’ячів.

Насамперед хочется сказати про тих людей, які почали відроджувати футбол. Це Ігор Свищо-молодший, який створив команду в Реметах, голова сільради села Гут Густав Копос, який охоче допомагає фінансово своїй команді. Не можна не згадати про Бейло Пушкаша та Лойоша Шитєва, які відродили футбол у Берегуйфолу та Ласло Югаса, який приклав багато зусиль заради відродження футболу в Оросієві й підготував поле для прийому зимового кубка. А у Рафайнові президентом є Йосиф Антал, який навіть у свої 45 виходить на поле. У Шомі за відродження команди боролися Тібор Феєш та Оттіло Гегедош. У місті Берегові завдяки Михайлу Бідзілі створено ФК «Дружба», а Олександр Сільченко працює над покращенням ФК «Інтер». Тож у Берегівському районі, на мою думку, є з кого брати приклад.

Щодо результатів третього туру. У групі А юні берегівчани зазнали поразки від команди «Яноші» 0:2, ФК «Дідово» легко пройшовся по команді «Запсонь» 4:1, у матчі «Бийгань» – «Гут» рахунок аналогічний. Лідерами групи є: Дідово – 9 очок, Бийгань – 5. Група В також не має основного конкурента на друге місце в групі. Із першим, мабуть, уже вирішено, адже берегівська «Зірка» обіграла «Берегуйфолу» 5:0 і впевнено йде на першому місці. «В. Береги» перемогли команду «Четова», а гравці «Реміт» здобули першу перемогу 4:1, обігравши команду з Оросієва. У групі С ситуація не зовсім ясна. Лідер групи «Шом» обіграв команду «Батьово» 1:0, гравці ФК «Рафайнова» не зуміли втримати переможний рахунок 3:1 і в підсумку програли 5:3 від «Свободи» А гра «Артос» Гать – «Косино» закінчилася мінімальною перемогою артосівців. Лідери групи: Шом – 9, «Артос», Свобода, Косино – по 6 очок. У групі D берегівська «Дружба» кинула всі свої сили, щоб зачепитися бодай за очко в матчі проти Варієва. Вони навіть намагалися вирішити долю матчу кулаками, але все було марно. Варієвські футболісти впевнено перемогли аутсайдера 3:0. У грі «Інтер» Берегово – «Чома» рахунок 0:1. Отже, ситуація в групі така: Чома – 6, Бадалово та Варієво – по 4, «Інтер» – 3, Дружба – 0.

Насамкінець хочеться наголосити, що Берегівська районна федерація футболу завжди підтримувала цю гру в своєму регіоні, тож є надія, що до чемпіонату ми зможемо побачити команди з сіл Мужієва, яка завжди показувала хороші результати, Бене, Квасово, Попово, Батрадь, Мочола. Хочеться, щоб все-таки у Гечі знайшли фінанси і залишили цю прекрасну команду в чемпіонаті. І, можливо, згодом ми побачимо на футбольній карті Берегівського району навіть такі маленькі села, як М. Бийгань чи Затишне.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також