Футбольний турнір пам’яті Йосипа Біловарія

5
0

відбувся у Виноградові

На всіх етапах розвитку виноградівського футболу за 95 років особлива увага приділялася юнацькому. Завдяки турботам з боку тренерів-любителів Євгена Кубіні, Івана Качура, Олександра Гоча, Федора Касоні, Андрія Карцуба, Михайла Беланинця, Павла Пребуша, Івана Білака та багатьох інших найталановитіші юнаки через рік-два поповнювали основу збірної команди Закарпаття.

Починаючи з 1947 року, першопрохідцем у команді ужгородського "Спартака" був Йосип Біловарій. Старше покоління області знає його як одного з кращих центральних захисників "Спартака", а пізніше члена обласної Федерації футболу, тренера виноградівського "Авангарду".

Щороку федерація футболу разом з відділом сім`ї, молоді та спорту проводять пам`ятний турнір Йосипа Біловарія. Якщо до цього часу він проводився серед дорослих   команд   колективів

фізкультури, які беруть участь у першості району, то, починаючи з 2007 року, турнір проводиться серед збірних шкіл І-III ст. Причиною послужило те, що мало команд виявляло бажання   брати   участь   у

турнірі у перерві між першим та другим колом першості району. Організатори турніру не помилилися щодо кількості учасників. 19 загальноосвітніх шкіл взяли участь у турнірі. Перший турнір пам яті Йосипа Біловарія виграли юні футболісти міської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. У фінальному матчі вони виграли 1:0 у сільських юнаків з с.Боржавське.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також