Google співпрацюватиме з американською контррозвідкою

7
0

Компанія Google і Агентство національної безпеки США розпочали переговори про співпрацю в області кібербезпеки.

За даними американських ЗМІ, угода між найбільшим у світі інтернет-пошуковиком і найбільшою організацією зі спостереження за електронною безпекою знаходиться на стадії підготовки.

Агентство національної безпеки, зокрема, допоможе Google проаналізувати нещодавній масовий напад кіберзлочинців, ймовірно, з Китаю. Експерти стверджують, що договір має на меті зокрема те, щоб краще захистити Google і його користувачів від майбутніх нападів.

У компанії Google і агентстві поки не коментують можливу співпрацю, проте джерела The Washington Post, знайомі з угодою, на умовах анонімності повідомили, що документ зараз розробляється, і він дозволить цим двом організаціям ділитися критичною інформацією, не порушуючи політику Google або закони, які захищають приватне життя американців в інтернеті.

За інформацією джерел, ця операція не означає, що Агентство національної безпеки проглядатиме пошукові запити користувачів або їхню електронну пошту: Google розділятиме дані, які є у приватній власності, і ті, що можуть бути корисні кібершпигунами.

Нагадаємо, 12 січня Google публічно визнав, що в грудні минулого року його сервіси були зламані в результаті низки хакерських атак. Напади виявилися настільки агресивними, що Google погрожував припинити дію всіх своїх сервісів в Китаї, якщо уряд не погодиться дозволити компанії працювати в країні без цензури. Ця проблема все ще не вирішена.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також