Google запроваджує нову технологію пошуку (ФОТО, ВІДЕО)

3
0

Найбільший в світі пошуковий портал Google пропонує нову послугу під назвою Knowledge Graph, за допомогою якої користувачі зможуть отримувати миттєві відповіді на свої питання.

Компанія повідомляє, що сервіс зробить пошук більше схожим на розмову з людиною,а запрацює він за кілька днів в основному домені google.com. Також він стане доступним для смартфонів та планшетів.

На першому етапі Knowledge Graph буде доступний тільки для жителів США, однак з часом його запропонують користувачам по всьому світу.
 
Віце-президент Google Аміт Сингал пояснив, що вдосконалений алгоритм пошуку зможе сортувати результати не тільки за ключовими словами, а й по контексту, в якому вони вживаються. 
 
Наприклад, пояснює представник Google, слово "Тадж-Махал" може означати кілька різних речей.
 
"Можливо, тут мається на увазі одна з найкрасивіших будівель світу, а можливо, музикант, який отримав "Греммі". А може бути і казино в місті Атлантік-сіті. Або ж індійський ресторан по-сусідству", - говорить Сингал.
 
Як повідомляють в Google, при розробці Knowledge Graph використовувалися близько 3,5 млрд різних атрибутів. Вони необхідні для організації результатів пошуку таким чином, щоб дані групувалися за відповідними категоріями.
 
Крім того, для деяких пошукових запитів, наприклад, для прізвищ відомих людей, Google буде автоматично показувати стислу інформацію про той чи інший предмет чи особистості.
 
Сингал обіцяє, що наступним кроком для пошуковика стане здатність відповідати на більш складні питання, наприклад, "які 10 найглибших озер в Африці?".
 
 
При складанні відповідей на такі запити порталу доведеться черпати інформацію з різних джерел і враховувати багато критерії.
 
Подібний "інтелектуальний пошук" вже використовують деякі пошукові портали, найвідомішим з яких є Wolfram Alfa.
 
Цей сайт отримує статистичні дані з достовірних джерел, таких, як сайт Всесвітньої організації здоров'я.
 
Ще одним прикладом сайту, що дає відповіді на питання, сформульовані у звичайній, "людській" формі, є портал Ask Jeeves.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також