"Галнафтогаз" поверне Рахівщині борги за оренду

12
0

В ході проведеної прокуратурою району перевірки встановлено факти невиконання орендарями зобов'язань за договорами оренди землі.

Зокрема, у зв'язку із затвердженням нової нормативно-грошової оцінки та відповідного збільшення розміру орендної плати за землю окремі суб'єкти господарювання не захотіли переукладати з міською радою договори оренди земельних ділянок, та не сплачували належні суми до бюджету за використання земельної ділянки.

При цьому орендар отримав відповідні претензії від орендаря у передбачений строк, однак, жодним чином на них не відреагував.
Саме тому прокуратурою району було подано позовну заяву до Публічного акціонерного товариства з обмеженою відповідальністю «Концерн Галнафтогаз» про зміну раніш укладеного договору оренди земельної ділянки.

11 березня цього року рішенням Господарського суду Закарпатської області позов було задоволено в повному обсязі. Згідно нього було внесено зміни до договору оренди земельної ділянки від 28 жовтня 2010 року, укладеного між Рахівською міською радою та ПАТ «Концерн Галнафтогаз».

Зокрема, договір передбачає, що «орендну плата за користування об’єктом оренди встановлено у розмірі 8 % від нормативно-грошової оцінки землі, що становить 43 239,32 грн. без ПДВ в рік та вноситься орендарем щомісячно рівними частинами у розмірі 3 603,27 грн. на банківський рахунок орендодавця».

Не погоджуючись із даним судовим рішенням концерн подав апеляційну скаргу. Однак її суд залишив без задоволення, а рішення Господарського суду Закарпатської області без змін, повідомляє прокуратура Рахівського району.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також