Гамула надалі залучатиме молодь до основної команди

5
0

Окрім затвердження календаря на новий сезон 2010/2011, на ХІХ конференції Професіональної футбольної ліги, очільники структури насправді вдалися до кардинального нововведення: відмінено пункт регламенту стосовно обов’язкової участі молодих футболістів у грі.

Відтак у новому сезоні команди першої ліги не зобов’язані тримати на полі упродовж усього ігрового часу футболістів 1990 р. н. і молодших.

Пам’ятаючи про цей пункт регламенту тренерський штаб ФК «Закарпаття» особливу увагу приділяв роботі з молоддю. Так, на перших двох етапах передсезонних тренувальних зборів разом з основою займалися і вихованці Михайла Іваниці з минулорічного молодіжного складу — Роберт Молнар, Михайло Трухан, Ярослав Скунць, Юрій Славік. Також з оренди у дніпродзержинській «Сталі» додому було повернуто Шандора Вайду. Не став виключенням і збір у Херсоні, куди подалися четверо юнаків.

Як відміну ліміту на молодь сприйняли у таборі ФК «Закарпаття», розпитуємо у генерального директора ужгородців Івана ШІЦА: «Для нашої команди особливо то й нічого не зміниться — з початку тренувальних зборів ми напрацьовували варіант залучення в основу молоді, а вже тепер не збираємося відмовлятися від їхніх послуг: найкращі залишаться у колективі. Стосовно ж правильності рішення зняти зобов’язання участі молодих футболістів у грі, то, вважаю, воно назріло. Кілька років тому Федерація футболу України планувала, аби перша і друга ліги стали кузнею кадрів для елітного дивізіону. Однак вже зараз усім зрозуміло — ініціатива провалилася».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також