Гамула: Потрібно було 5 забити, щоб вони зрозуміли з ким грають

4
0

В суботу ФК "Закарпаття" зіграло матч проти вінницької"Ниви", який впевнено виграло з рахунком 3:0. З читачами враженнями про матч поділилися головні тренери команд.

Олег Федорчук:

- На мою думку, результат на табло зовсім не відповідає протистоянню на футбольному полі. У нас не все гаразд в обороні – з трьох голів, два на рахунку воротаря, який грубо помилився. Чотири удари в ствір воріт, з них три голи – це занадто. А по малюнку гри, руху ми, навіть, переважали господарів, але невміння уважно грати в обороні, через що суперник вдало скористався з допомогою стандартів призвело до такого результату.

- Які завдання стоять перед командою у цьому сезоні?

- Я б сказав не перед командою, а перед гравцями Перед кожним з них стоїть завдання грати у прем’єр-лізі. Тому як тренер приділяю увагу тактиці, техніці й функціональній підготовці, тож запевняю, що мої футболісти гратимуть у прем’єр-лізі. А на рахунок клуба, то це вже більш глобальне питання, яке не в моїй компетенції, адже для участі у прем’єр-лізі потрібні великі кошти та й відповідна інфраструктура.

- Наразі в першій десятці спостерігаємо велику щільність серед команд – це збіг обставин або ж тут зібралися команди високого класу?

- З одної сторони вирівнявся клас команд, а з іншої – немає явного лідера. Приблизно дев’ять-десять команд одного рівня. Гадаю, команда, яка їде на виїзд має за щастя коли зіграє внічию. Така інтрига дуже цікава для глядачів.

- Можете назвати прізвища гравців у вашій команді, які наблизилися до рівня прем’єр-ліги?

- Не хотів би це робити, бо гравці це можуть зрозуміти по-своєму і гадатимуть, що тренер заштовхає їх у прем’єр-лігу. Гадаю, більше половина команди може грати на такому рівні. Чотири місяці тому ми грали у другій лізі й не взяли жодного гравця в основний склад, якщо так продовжуватимемо й далі, то скоро виростемо до рівня прем’єр-ліги. У мене вже був приклад, коли дев’ятеро гравців з команди, яку тренував заграли в прем’єр-лізі. Це аналогічний випадок.

- Взагалі як розвивається футбол на Вінничині?

- Вінницький, Черкаський, Житомирський – центральні регіони у футбольному плані досить запущені, там десятки років не велося ніякої роботи. Нині з’являються певні результати і можливо через 4-5 років тут виростуть футболісти, тепер доводиться брати гравців з інших регіонів. Але це не має значення. Ось, сьогодні Чарльз Невуче старався набагато більше ніж деякі місцеві футболісти. Тому старання не залежать від місця народження, вони прививаються у сім’ї. Якщо людина совісна, то вона гратиме з цим за будь-який клуб, в будь-якій країні.

- Дякую, бажаю всім успіху

Ігор Гамула:

- Вам відома наша ситуація, втрачати очки не маємо права. Забили три божевільні м’ячі. Нам легко далася гра, ще й вилучення зіграло нам на руку, команда була деморалізована, старалася більше не пропустити. Те що й планували, те й зробили. Але було трохи індивідуального браку, але поле сьогодні «пливло» під ногами. Можливо переборщили з поливом, але в цілому результатом і грою задоволений.

- Яка ситуація з травмованими гравцями?

- У Штурко забитий м’яз, трохи льоду й відійде, у Артюха і в Равйчевіча серйозні проблеми. Мірко в Сербії лікується у якогось лікаря до якого сам Чигринський їздив на консультації. В Артюха лопнула задня капсула, до весни доведеться лікуватися.

- Федорчук, зазначив, що «Нива» була краща від ваших підопічних по грі, а ви якої думки?

- Ну, у цього фахівця прізвисько «Моуріньо». Він напередодні взагалі своїм гравцям розповідав, що «Закарпаття» - це не команда. Мабуть, потрібно було 5 забити, щоб вони зрозуміли з ким грають.

- Що з Бобалем?

- Хочеш, щоб він кожного дня по 4 голи забивав, але він сьогодні багато працював для команди. Для нас сьогодні головне – привести його до відповідних кондицій, адже він півтора року не грав.

- Тренер гостей відмітив у складі «Закарпаття» Невуче, але зі сторони видно, що партнери його начеб-то ігнорують…

- Не думаю. Якщо він відкривається у вільну зону, одразу ж на нього йде передача. Сьогодні Чарлес непогано рухався, до нього претензій немає.

- У складі команди гравці з досвідом виступів у прем’єр-лізі, але щось у них з самовіддачею не те. Це питання психології чи проблеми слід шукати в іншому?

- Розумію про що ви. Після поразки в Бурштині у нас з хлопцями була серйозна розмова. Мені було соромно за результат, можна було лишитися й посади, але.. Щодо гравців, то, навіть, посварився з Андрієм Бойко через, те, що ведучи в рахунку 3:0 він заробляє четверту картку. Хоча він ніколи не забере ногу в боротьбі, Малигін, Комарницький, Лень також. На кого ви натякаєте – на Микуляка? Не розумію чому Рижий, мій талісман не грає. На тренуваннях він один з кращих, взагалі команда на тренуванні в дотик грає неймовірно, аж голова колом іде, не впізнаю їх. У Бобаля – проблема з лишньою вагою, наказав його через це штрафом 50 доларів. А коли виходимо на поле починаємо чогось боятися. Зрозуміло є певний тиск через результат.

- Окрім, Чарлеса і Матвія сьогодні забили гравці від яких такого ніхто не очікував. Прокоментуйте це.

- А ти й не сподівайся, чекай і вір в команду. В наступній грі заб’ють інші.

- Матч Україна – Канада дивилися?

- Ні. Тому що «Інтер» вдома не показує, поїхав й дивився матч Росія-Ірландія. Росія показувала хорошу гру, а тут арбітр вигадав пенальті і ледь не поламав гру, а потім 3:2.

- А молодіжну дивилися?

- Так, лише сьогодні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також