Гамула: Ви потерпіть, якщо нерви витримають

6
0

«Закарпаття» терпить четверту поразку поспіль зі старту національного чемпіонату

У матчі четвертого туру чемпіонату України новачок Прем’єр-ліги ужгородське «Закарпаття», як і в трьох попередніх поєдинках, програло. Цього разу на своєму полі харківському «Металісту» з рахунком 0:2. Про це повідомляє кореспондент ЗІКу. 

Поєдинок в Ужгороді вважався багатьма легкою прогулянкою для футболістів «Металіста», бронзових призерів трьох останніх національних чемпіонатів. Схоже, в цьому були переконані і самі підопічні Мирона Маркевича.

Але на полі події розвивалися далеко не за харківським сценарієм. 

Матч розпочався дуже цікаво. Вже на 2-ій хвилині Едмар мав відкривати рахунок, але його удару метрів з десяти забракло влучності. А за хвилину вже господарі повинні були забивати – Донец зі зручного становища головою пробив мимо штанги.

В перші 15 хвилин «Закарпаття» взагалі здивувало. Постійна активність Гомеса і Артеменко на фланзі, гра не шкодуючи себе – все це настільки подіяло на гостей, що коли б перший тайм виграли саме підопічні Ігоря Гамули, це б нікого не здивувало. Донець, Гомес, Рижих не раз могли засмутити суперників точним ударом, але їм весь час бракувало везіння та класу при завершенні атак. І лише на 40-ій хвилині насправді гольовий момент створили гості – це Лисенко отримав пас від Єрьоменка і вийшов сам на сам з Бабенко, але пробив прямо в кіпера.

Другий тайм розпочався в іншому руслі. Схоже, далася взнаки чоловіча розмова у перерві в роздягальні «Металіста». Та й вихід пари свіжих гравців (Фредес і Зезе) додав гостям швидкостей в атаці. А наприкінці години гри дався чути таки клас харків’ян та втома ужгородців. Едмар знайшов пасом Лисенко і той переграв Бабенка, який вийшов з воріт – 0:1.

Гол повністю заспокоїв «Металіст» і ініціатива перейшла до «Закарпаття». Могли створити неприємності гостям Козоріз і Болохан, а Рижих взагалі мав супершанс. За 15 хвилин до фінального свистка він вийшов на очне побачення з воротарем, але не зміг його переграти.

Ну а вже в компенсований час Єрьоменко відмінним пасом вивів сам на сам з кіпером Зезе і той точно пробив у кут – 0:2.

За словами головного тренера «Закарпаття» Ігоря Гамули, ужгородська команда демонструє непоганий футбол, хоча наразі не набрала жодного залікового пункту. Проте керманич закарпатців просить усіх набратися терпіння і обіцяє, що очки у команди обов’язково будуть вже найближчим часом. Про це повідомляє кореспондент ЗІКу. 

Головний тренер «Металіста» Мирон Маркевич залишився задоволений результатом гостьового матчу його команди проти «Закарпаття», але не діями своїх підопічних. Хоча при цьому у розмові з журналістами дав зрозуміти, що знає, в чому полягає головна причина його невдоволення. 

Зокрема, Мирон Богданович сказав: «Не встигли ми відновитися після гри з хорватською «Рієкою» у Лізі Європи минулого четверга. Що тут поробиш... У складі багато нових людей, і вони поки не розуміють, що від них вимагається. А старим доводиться тягнути все на себе... Не наша гра сьогодні була. Я ж відчуваю, що гравці мучаться... Сьогодні попросив їх проявити характер і радий, що вони змогли зробити це. Тепер у нас буде час відпочити. Грати кожні три дні не так вже й просто».

Також Мирон Маркевич висловив своє здивування, що в Ужгороді підібралася така команда, з якою його підопічним було грати значно складніше, ніж у Лізі Європи. «Не знаю, в чому причина того, що «Закарпаття» не бере очки в чемпіонаті, але впевнений, що якщо команда буде грати так, як сьогодні, то незабаром ви забудете про ці невдачі», – сказав керманич гостей.

Головний тренер «Закарпаття» Ігор Гамула по завершенні зустрічі не виглядав на коуча, команда якого програє матч за матчем: «Я не думаю, що вболівальники і спеціалісти можуть дорікнути нам у поганій грі чи небажанні боротися. Сьогодні ми грали непогано,навіть дуже добре. Але, як я завжди говорив, помилки не прощаються. Наша маленька помилка привела до голу. Нам забили, ми не забили, а результат – 4 матчі і 0 очків. Звичайно, задаєшся питанням – чому? Але є плюси: ми додаємо, додаємо і якщо буде час, то ми ще потішимо всіх не тільки непоганою грою, а й результатом. Але це вже інша історія…Так що ви потерпіть, якщо нерви витримають».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також