Гаваші побував на будівництві пам`ятника загиблим січовикам

5
0

на Верецькому перевалі

Голова Закарпатської держадміністрації Олег Гаваші побував на будівництві пам`ятника загиблим січовикам. Встановлення монументу відбувається на Верецькому перевалі на межі Закарпаття та Львівщини, за деякими даними, тут в 1939 році було розстріляно декілька сотень полонених борців за свободу Карпатської України. За задумом авторів - скульптора Івана Бровдія та архітектора Степана Шолтеса - монумент буде десять метрів заввишки. Відкриття пам`ятника заплановано на другу половину червня.


Сам пам’ятник карпатським січовикам, загиблим тут у 1939 році, майже готовий, наразі облаштовується навколишня територія. Завершуються роботи і біля пам’ятного знаку на честь переходу угорських племен через Карпати.


«Це місце має стати дуже цікавим для туристів, адже тут – вікова історія нашого краю, в якій переплетені різні епохи, правління, події. І не варто до цього приєднувати політику, як це намагається дехто зробити», – прокоментував керівник краю.




На фото: архітектор Степан Шолтес (ліворуч) розповідає голові Закарпатської ОДА Олегу Гаваші, як буде виглядати монумент. - Зйомка 28 травня 2008 року. Закарпаття.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також