Газопровід Уренгой - Помари - Ужгород модернізують

6
0

Україна в 2011 році отримає 308 млн дол від міжнародних фінансових організацій на модернізацію газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород. Про це повідомив на прес-конференції міністр палива і енергетики України Юрій Бойко після наради за планами ремонту магістральних газопроводів на 2011 рік, що відбувся на компресорній станції Ромненського (Сумська обл.).

За словами міністра, НАК "Нафтогаз Україна" завершує підготовку техніко-економічного обгрунтування проекту. "Перший транш очікуємо в середині 2011 року - 308 млн дол на роботи на газопроводі Уренгой - Помари - Ужгород. Це перша частина кредитів Світового банку та ЄБРР", - зазначив він.

Ю. Бойко уточнив, що компанія Укртрансгаз, яка експлуатує газотранспортну систему, істотно поліпшила роботу в усіх напрямках. "Ми заощадили за цей рік більше 1 млрд. куб. М паливного газу і за рахунок цього збільшили інвестиції в Укртрансгаз в 2,5 рази. Це дозволило поліпшити роботу компанії", - пояснив Ю. Бойко.

"Ми показуємо нашим партнерам вигідність конструктивної співпраці з нами за рахунок того, що покращуємо економічні показники, підвищуємо надійність ГТС, показуємо, що вона потрібна Європі і Росії", - резюмував міністр.

Раніше повідомлялося, що ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз Україна" виявила та відремонтувала потенційно небезпечну ділянку магістрального газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород у районі компресорної станції Ставище в Черкаській області.

Магістральний газопровід Уренгой - Помари - Ужгород був побудований в 1983 році для транзиту западносибирского газу споживачам Європи. Загальна протяжність трубопроводу складає 1159,9 км, проектна потужність - 28,5 млрд куб. м газу на рік.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також