"Газпром" розриває всі контракти з "Нафтогазом"

7
36

Глава Газпрому Олексій Міллер заявив, що «Газпром» змушений так поступити, бо він категорично проти того, "щоб Україна вирішувала свої проблеми за її рахунок".

Глава правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив сьогодні журналістам, що його компанія змушена негайно розпочати процедуру розірвання контрактів з "Нафтогазом України" на постачання і транзит газу, передає російський "Інтерфакс".

Компанія вирішила так поступити після рішення Cтокгольмского арбітражу не на свою користь.

— Стокгольмський арбітраж, керуючись подвійними стандартами, ухвалив асиметричне рішення за контрактами на поставку і транзит газу з НАК "Нафтогаз України". Таким чином, рішення арбітражу суттєво порушило баланс інтересів сторін за даними контрактами, - заявив глава правління.

— Ми категорично проти того, щоб за наш рахунок вирішувалися економічні проблеми України. У такій ситуації продовження дії контрактів для "Газпрому" є економічно недоцільним і невигідним, - сказав глава Газпрому.

"Газпром" змушений негайно почати процедуру розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на поставку і транзит газу в Стокгольмському арбітражі, - додав Міллер.

Трохи згодом стало відомо,  що польська PGNiG почала термінові поставки газу в Україну.  Нафтогаз України і польська нафтогазова компанія PGNiG у терміновому порядку підписали контракт.

Обсяг законтрактованого газу становить понад 60 млн кубометрів.

Постачання почалися сьогодні, 2 березня, о 6 ранку через вузол Хермановіце, який з'єднує польську і українську газотранспортні системи.

Коментарі

П
ппп

Беглый депутат Александр Онищенко в интервью телеканалу NewsOne рассказал, как в администрации президента Украины депутатам выдавали спортивные сумки с деньгами за голосования в Верховной Раде. По его словам, в АП была разработана система для выплат народным депутатам. «Суммы доходили от $20 тыс. до $100 тыс. на одного избранника за одно голосование, в зависимости от того, насколько ценное голосование, какая нехватка голосов. На каждую фракцию может доходить до миллиона», — сказал Онищенко, который сейчас находится в Испании. Депутат уточнил, что «вознаграждение» выплачивали депутатам не из коалиции. При этом деньги для них укладывали в спортивные сумки.

ProRock до Ореста

Спочатку, всі депутати, міністри високопосадовці, а вже потім до простих смертних чіпляйся, бо перед тим як щось писати, треба розуміти що Мадяри тут були задовго до свідомих...

ОЛ
Орест Лютий

живеш на Украіні то вивчи державну мову бидлото тупорила

P
ProRock

1.Газпром ненадійний постачальник? знайдіть другого... нема... як неподумали?(а по великому рахунку узнайте хто перший порушив умови контракту) 2 Якаа подяка Польщі? за те що вони куплять по 300 а продадуть нам по 600+? 3.Так вроді 700 днів не користували... а тут три дня морозів і зразу акція "прикрути" 4.з Якого дива я маю мерзнути в свої хаті через некомпетентність влади? Так вроді 700 днів не користували... а тут три дня морозів і зразу акція "прикрути" 5.що творитьсяв голові яка могла таке написати "Газпром приползет к Нафтогазу с просьбой"

М
мукачівець

Мода на кружевные трусы в прошлом.Каждому порохоботу труселя с начесом ! Мальдивы в каждый дом!

С
Сяк

Здолив правду кажеш вишший пилотаж шиномонтаж гритися

В
Впк

Я ніяк не за порошенька, він сколький тип, но канешно хоть не нитік як ти із свойов плесеню)

Н
Но

Най тебе из ВПК поисть плисинь долбодятливпорохоботи

ПВ
Підтримую впк

Хоть тепер не нтйте як агресор вуключив гам газ, а то вам все лиш кось винен, а самі зюавити на градус не годні, видиш ді плесень у нього через градус буде:)

В
Впк

Иди ся завись на бантах баране

В
Впк

Сяк нийте лем усі, і піндуйти у свою росію, яка така добра, шо просто взяла і викл заг. Аби тя плясень та зїла, кажуть на розум на 1-2 градуси всі збавити. А сі чуда, викл повністю аби плисінь була. Кіть розума ниє, то вже і не буде)

М
Мікулаш

Хвалилися, що не купують просійський газ, а "реверс" з Європи забезпечить країну газом. Крім того є газ власного видобування, який ПОВНІСТЮ забезпечить потреби НАСЕЛЕННЯ. Нехай бариги-фабриканти шукають для СВОЇХ підприємств газ. А "Газпром" припинив поставку газу УКРАЇНІ, а не ТРАНЗИТ для ЄС. А вся ця возня для того, щоб підготувати населення до "неминучого" підвищення ціни на газ. І в цьому "буде винний Путін".

М
Мукачево

Я вообще уключив газ обо уся квартира ми поплиснила и трубы полопали убы другим украинцам добре было сяк уси зробить

ДУ
Допоможи Україні!

Прикрути, виконано!

У
Утки

Як свит носить таких дурных як пуслидни трое

П
Прорвемось

Як почула, зразу ж знизила темературу на котлі! ПрорBемось, друзі! Польщі подяка за збільшення постачання газу! Друзі пізнаються у біді!

П
Проживемо

Российские выродки. Их даже не волнует, что дети в школах и садиках будут мерзнуть. Радует что наше правительство быстро отреагировало. Закрыло школы и садики и подписали новый контракт. Блин меня аж распирает от ненависти к этой б*дло стране (точнее к её правительству).

U
USA

Треба на амеріцький газ переключатися із польші! Най руські самі ся бабравуть вз своїм газом!

ПР
Подолаємо разом

Ребята, все это уже было в 2009 году, но теперь Украина сильнее. Как сейчас помню русские перекрывали краник по распоряжению их президента, а теперь мы по распоряжению нашего президента заберем у них имущество в счет их долга.

П
Плюс

Третій плюс — таким «бзиком» Газпром виставляє себе ненадійним постачальником і на ділі доводить, що газ використовується в політичних цілях. Тому для тверезої Європи це сильний аргумент проти Північного потоку-2.

СУ
Слава украини

Умерзайме украинци

+
+++

Придурки вы. Они уже снизили давление в трубе на тот уровень, чтобы Европе хватило. Если Украина берет газ из трубы, Европа не дополучает. Значит никакого реверса не будет! Прошло всего один день и в Украине уже школы хотят закрывать. Доигрались.

О
О

Газ-это не уголь,типа не отгружаем то пусть лежит,газ из скважин прет постоянно,его не перекрыть краником ,или в хранилища или сжигать,хранилища у Нас-значит надо сжигать-вот и пусть тащатся и все к трубе горящей сбегаются,через месяц и по 100 отдадут,правду написали-или помидоры тракторами,или выстрел себе в ногу.Умом рОССИЮ не понять

М
Мордор

Но вот, что есть у них, чего не было и нет у власти Украины в отношении россии: вот они сказали, сделали и пофиг, что это им не выгодно. В Украине колоссальный спрос на то, чтобы наконец-то разорвать все связи с мордором (банки, бизнес, виз.режим)… как ни странно, но кремлевская ОПГ помогает в этом вопросе. Не будем мешать .

Т
Так

Очередной раз россияне стреляют себе в ногу?

GJ
Glas Josef-Magda

НАФТУ НЕ БЕРУТЬ, ГАЗ НЕ ДАЮТЬ ,ПАРАДИЧКИ ТРАКТОРОМ ДАВЛЯТЬ НАСТУПАЭ КОЛАПС РАШИ

Н
Норм

Ну и норм — это и есть энергетическая безопасность. Есть альтернатива, нет катастрофичных последствий. Чуть больше заплатим — ну так всегда безопасность требует некоторых вложений. Лучше деньгами платить, чем «натурой», как некоторые ранее. Тем более, что есть дополнительный повод прищучить газпром за несоблюдение контракта и убытки.

У
Ура

«Нафтогаз» срочно заключил контракт на поставку газа из Польши, сегодня началась поставка (до конца марта-объём чуть больше 60 млн.куб.).Цена большая…

Р
Рф

Ха-Ха. Им этот транзит нужен значительно больше, чем нам. Односторонний разрыв не грозит, ибо огромная пеня и куча штарфов по сорванным контактам в Европе. Альтернативы то для транзита нет. А это 80 млрд кубов. Через арбитраж — так контракт и так заканчивается в 2019. Суд к тому времени даже не соберется. Наивный блеф перед выборами. Самый жир будет в 2019, если они не успеют достроить потоки (а есть все шансы, что не успеют). Газпром приползет к Нафтогазу с просьбой заключить контракт на транзит. И уже мы будем диктовать условия.

Н
Нік

Вижу 2 стороны одной медали и обе «+»: 1) если вдруг своего газа не хватит, научимся либо экономить либо альтернативные источники станут доступнее/популярнее, 2) санкции + недополучение средств от продажи газа, а Украина, если не самый, то один из крупных покупателей рос.газа. Главное не вестить на этот шантаж!

СП
Суд програн

Неудобненько как-то перед выборами (если их так можно назвать) в РФ проиграть Украине.

З
Знаток

Газпром не может прекратить транзит газа. Так как этот газ, это ответственность по контрактам перед Европейским потребителем. Его сожрут если он только попробует это сделать.

І
Іван

Ну и хорошо… Быстрее придумают как наш газ использовать для собственных нужд

Ю
Ющенко

Будем бадильом гритися як ми у дитинстви

ДА
до алекс

у парашенки у хатi завжди тепло

А
алекс

доигрався !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!парященко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Читайте також