Heineken та Carlsberg покидають росію

18
0

Відомі пивні бренди заявили про повний вихід з росії після тимчасового припинення діяльності на території держави-терориста.

Нідерландська пивоварна корпорація Heineken N.V. оголосила про рішення піти із РФ - бізнес передадуть новому власнику.

"Ми шоковані та глибоко засмучені, спостерігаючи, як війна в Україні продовжує розгортатися та посилюватися. Також оголосили, що не будемо приймати будь-якої вигоди або прибутку від нашого бізнесу в росії", - йдеться у заяві компанії від 28 березня.

Вслід за Heineken про вихід з російського ринку заявила і група Carlsberg. Про це повідомила пресслужба групи.

"Війна в Україні та ескалація гуманітарної кризи та кризи біженців шокують усіх нас. Ми продовжуємо рішуче засуджувати російське вторгнення, яке призвело до великої кількості людських жертв, руйнувань і людських трагедій", – йдеться у зверненні.

Хоча точну суму збитків від рішення компанія не називає, зазначається, що підприємство буде переоцінено за його справедливою вартістю, що фактично призведе до значного списання активів.

"У результаті цього рішення наш бізнес в росії більше не включатиметься до доходу та операційного прибутку групи. З точки зору бухгалтерського обліку, він буде розглядатися як актив, утримуваний для продажу, до завершення вибуття", – пояснює Carlsberg.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також