Гендиректор "Закарпаття": Очевидно в ПФЛ не хочуть, щоб розвивася вітчизняний футбол

13
0

На останньому засіданні Центральної Ради Професійної футбольної ліги (28 грудня 2010 р) учасники даного зібрання постановили - звернутися до Виконкому ФФУ з пропозицією скасувати дію пунктів 6, 7 статті 29 «Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2010-2011 років».

Щоб читачам було зрозуміло про що йде мова, то коротко пункт 6, 7 статті 29 Регламенту ПФЛ стосується обов’язкової участі у офіційних матчах першості мінімум одного футболіста-громадянина України 1991 р. н. і молодше для команд першої ліги та гравця 1992 р.н. і молодше для команд другої ліги. Дія цих пунктів повинна набути чинності з весняної частини першості України з футболу серед команд першої та другої ліг сезону 2010-2011 років. Але вищевказаною постановою ЦР ПФЛ з незрозумілих причин чомусь хоче загальмувати виконання цих пунктів. 

За коментарем щодо даної постанови ЦР ПФЛ клубна прес-служба звернулася до гендиректора ФК “Закарпаття” Івана Шіца:

- Постанова ЦР ПФЛ в мене викликала велике здивування. Після цього, напрошується питання – в чиїх же інтересах працює ПФЛ, чи дана футбольна інстанція справді зацікавлена в розвитку вітчизняного футболу? Очевидно чиновники ПФЛ не хочуть, щоб в українському футболі зростали молоді таланти і розвивася вітчизняний футбол. Як генеральний директор ФК “Закарпаття” виступаю проти такої позиції Центральної Ради ПФЛ, адже наша команда, як і більшість інших клубів першої та другої ліг, вела підготовку з урахуванням цих пунктів й тренерський штаб вималював орієнтовний склад команд з залученням молодих гравців відповідного віку. Тому вносити якісь зміни до регламенту у середині чемпіонату – недопустимо і недоцільно, такої практики немає в жодному європейському чемпіонаті. Окрім того, перед тим як виносити це питання на розгляд Центральної Ради дирекція ПФЛ мала б заслухати з цього приводу думку усіх клубів, а не лише, тих, які представлені у ЦР.

Сподіваюся, що у ФФУ працюють люди, які дбають про наш футбол і дана постанова ПФЛ не буде підтримана більшістю членів Виконкому Федерації футболу України

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також